Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Nejbizarnější pražské svatby: Matrikářka zahučela do vody, svědky sháněli na ulici!

/
  • Z výpovědí matrikářek a oddávajících vyplývá, že častěji překvapují nevěsty než ženichové. (ilustrační foto)
    2. října 2019 ● 06:00

    Pražské matrikářky a oddávající zažili už v Praze leccos. Oslovili jsme městské části Praha 1 až 10, aby se nám svěřili s těmi nejšílenějšími, nejbizarnějšími a nejšokujícími svatbami, které zažili. Jedno slovo je všechny vystihuje - překvapující.

  • 1.

    Nevěsta v holínkách

    Nevěsta si vzala k oltáři holínky. (ilustrační foto)
    Autor: Shutterstock.com

    Botanická zahrada v Troji už hostila několik krásných svateb, ale jedna stála za to! Nevěsta si místo střevíčků vzala na nožky bílé holínky.Přišlo mi to moc pěkné a vtipné, nám se to líbilo a byla roztomilá,“ vzpomíná na „nadstandardně vybavenou” nevěstu vedoucí matriky Prahy 7 Marcela Henke.

  • 2.

    Utajená svatba

    Nevěsta se dozvěděla, že se vdává až ráno před svatbou (ilustrační foto).
    Autor: profimedia.cz

    V Praze 6 si pro nevěstu oddávající spolu s ženichem připravili pořádné překvapení. Nevěsta totiž do posledního dne nevěděla, že se bude vdávat. Dlouholetý partner své přítelkyni tvrdil, že si ji nikdy nevezme a jednoho krásného dne jí připravil pořádný šok: „Teprve ráno, kdy ji manžel zavezl ke kadeřnici a kamarádka donesla kytici, se dozvěděla, že se bude vdávat. Vše jsme naplánovali s matrikářkami a ženichem dopředu. Před obřadem jsme se ještě několikrát nevěsty ptali, jestli s tím souhlasí. Zpětně můžu říct, že to byla jedna z nejkrásnějších svateb,“ prozradil oddávající místostarosta Prahy 6 Jakub Stárek (ODS).

  • 3.

    Matrikářka v bazénu

    Matrikářka z Prahy 8 spadla do bazénu (Ilustrační foto).
    Autor: Foto: Profimedia.cz

    Pořádné pozdvižení se odehrálo v Praze 8, kde se odehrála tragikomická situace vystřižená jako z filmu. Jedna z matrikářek totiž během svého přesunu omylem spadla do bazénu. Naštěstí se jí nic nestalo a svatba se uskutečnila. Dnes se o tom na úřadě už jen vtipkuje a žádné další překvapení se po dobu oddávání místostarostce Prahy 8 Vladimíře Ludkové (ODS) naštěstí nestalo.

  • 4.

    Nejdojemnější svatby

    Nejdojemnější jsou svatby seniorů. (ilustrační foto)
    Autor: Profimedia

    Oslovení oddávající a matrikáři napříč městskými částmi se shodli, že nejdojemnější svatby jsou mezi starými lidmi, kteří spolu žijí dlouhou dobu. Kupříkladu jeden ženich, který byl hospitalizovaný s těžkou diagnózou v Praze 9, si nemohl vzít svoji dlouholetou partnerku v nemocnici. Podepsal tak revers a vyrazil domů, kde se nakonec svatba uskutečnila. „Navzdory všemu to byla moc pěkná svatba a dojetí se nikdo neubránil,“ vzpomíná zastupitelka Prahy 9 Taťjana Horká (ODS/Svob.).

  • 5.

    Nevěsta v džínách

    V Praze 3 vyrazila k oltáři nevěsta, která nedopnula džíny (ilustrační foto).
    Autor: istockphoto.com

    Konzervativní oddávající musí v některých případech pořádně zatnout zuby a vydržet, když se svatebčané neobléknou příliš důstojně. Letos oddával místostarosta Prahy 3 Tomáš Mikeska (TOP09/ STAN) nevěstu, jejíž muž byl lépe oblečený, než ona: „Nevěsta přišla na radnici v džínách, které jí navíc šly špatně dopnout vpředu. Na sobě také měla pánské tričko, které já běžně nosím na zahradu. Ženich byl v podstatě lépe oblečený,“ vzpomíná na možná nejhorší svatební šaty, v nichž oddával nevěstu. Důvod, proč takhle přišli nastrojení, byl jednoduchý: „Ti lidé spolu žili dlouho, asi dvacet let, a potřebovali to jen posvětit. Mně to přesto vadí, když se lidi neoblečou pořádně,“ prozradil místostarosta Prahy 3.  

  • 6.

    Bizarní příjezd

    V Praze přijela k oltáři nevěsta na koni.
    Autor: Blesk:Martin Přibyl CNC

    Matrikářky z Prahy 7 byly překvapené dopravním prostředkem, který zvolila jedna z nevěst při příjezdu k oltáři: „Asi můj nejbizarnější zážitek byl, že nevěsta přijela na koni,“ vzpomíná Marcela Henke s úsměvem na nevěstu v bílých šatech usazenou v sedle na koni. V Praze 5 přišli k obřadu zase hosté bosí. Obřady ve vzduchu nebo pod vodou žádná z oslovených městských částí nedělala, protože s tím musí souhlasit matrikářky. „Ani jedna z matrikářek v Praze by se k tomu podle mě neodhodlala,“ vysvětluje vedoucí matriky Prahy 7.

  • 7.

    Svědek z ulice

    V Praze 6 našli svědka na ulicí před úřadem.
    Autor: top09.cz

    Praha 6 je obsypaná různými ambasádami, mezi nimiž je také velvyslanectví Izraele. Z ní posílají na úřad Prahy 6 snoubence, aby se na radnici vzali. Izrael totiž uznává sňatky v České republice: „Často sem snoubenci zavítají jen na den, či dva, aby se vzali, a pak letí zase pryč. Stalo se nám, že jsme neměli dostatek svědků ke svatbě, a tak jsme je hledali na ulici, aby se sňatek mohl uskutečnit,“ směje se místostarosta Prahy 6 Jakub Stárek (ODS).

    Fotogalerie
    8 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 3

jabadabadu: Duranga woe

(02. 10. 2019 06:47)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
VYHLEDAT VÝSLEDKY Načítám
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy