Plameny šlehající ze střechy a hustý dým rychle se valící k nebi. Městečko Měšice, které leží v okrese Praha-východ, se probudilo do příšerného rána, v jednom z rodinných domů totiž propukl ničivý požár. Na místo se kolem půl osmé ráno začaly bleskurychle sjíždět hasičské jednotky ze širokého okolí. „Na místě byl vyhlášen druhý poplachový stupeň, proto je zde takové množství jednotek. Střecha domu se propadla dovnitř,“ informovali středočeští hasiči. S živlem bojovali statečně, kolem osmé hodiny se požár podařilo lokalizovat - dostali ho pod kontrolu, aby se dál nešířil, uhasit se ho podařilo v 10:22. Příčinou jeho vzniku byla závada na elektroinstalaci.

V domě žila mladá rodina - maminka, tatínek a dvě malinké holčičky (3 měsíce a 2 roky). Jako zázrakem vyvázli bez zranění, na domě o rozměrech 8krát 8 metrů ale plameny napáchaly podle vyšetřovatelů třímilionové škody a rodině zbyly jen oči pro pláč. Téměř všechno, co měli, totiž spolkly plameny. „Mladá měšická rodina dnes při nočním požáru domu přišla o všechno. Pomozte jim prosím do nového začátku,“ uvedla na facebooku obec Měšice.

 

Prosí o oblečení i hračky pro děti, deky, ložní prádlo, postýlku s matrací i oblečení pro dospělé. Lidé, kteří chtějí pomoci, mají věci nosit na tamní obecní úřad, kde dnes budou nejméně do 18 hodin. „Máte-li byt k pronájmu v Měšicích, dejte prosím vědět,“ uvedli dále zástupci obce.

Fotogalerie
10 fotografií