Kratochvíla, který se pravidelně převlékal do ženských šatů a vystupoval jako Cher (73), Lady Gaga (33) či Céline Dionová (51), našli mrtvého v jeho bytě ve Slezské ulici na Vinohradech, což potvrdila i mluvčí pražských policistů Violeta Siřišťová, která také uvedla, že nebylo zjištěno cizí zavinění. Příčina smrti je tak zatím opředena záhadou.

Nyní o zesnulém promluvila i sousedka z domu. „Bydlím tady už mnoho let a v noci tu bylo rušno. Kolem desáté večer na mě zvonili kamarádi toho hocha, jestli bych je pustila do domu, protože o něj mají strach,“ vylíčila pro web eXtra.cz postarší dáma. Už ovšem nevysvětlila, proč měli kamarádi takový strach a zda tak iluzionista, herec, vizážista, vlásenkář a maskér třeba už nějakou dobu nevysílal varovné signály. „Něco jsem zaslechla o sebevraždě, ale to nevím jistě,“ tvrdí žena.

Ovšem jeho smrt mohla být i nešťastná nehoda a Janovi přátelé se mu třeba jen dlouho nemohli dovolat, a proto se strachovali. Je jasné, že právem. Vzhledem k tomu, že jim ani neotvíral, musely zasahovat záchranné složky. „Přijeli hasiči s plošinou, rozbili okno ve třetím patře, kde bydlel, a nejspíš ho našli už bez známek života. Ve dvě ráno už ho odvážela pohřební služba,“ popisovala vše sousedka muže, který byl krátkou dobu součástí uskupení Screamers, spolupracoval na parukách v pořadu Tvoje tvář má známý hlas a kdysi se účastnil i Česko Slovensko má talent.

I když někteří jeho známí z branže vzpomínají, jak si kvůli bujarému nočnímu životu nedokázal udržet práci, jeho sousedka o ničem takovém neví. „Tohle je tichý dům, žádné mejdany se tu nekonají, ani ten mladík nebyl hlučný. Nejspíš bydlel sám, aspoň jsem si nikdy nevšimla toho, že by s někým chodil pravidelně domů. Žil tu asi rok,“ dodala pro eXtra.cz sousedka. Těžko tedy říct, jak to s odchodem Kratochvíla z tohoto světa skutečně bylo.
Fotogalerie
31 fotografií