Stačila chvilka a v 34leté mamince by se krve nedořezal! Se svým malým synkem se procházela po Letenských sadech, když se jí najednou hbitý chlapeček ztratil i s odrážedlem z dohledu. Žena ho začala hledat, ale marně.

O pár desítek metrů níž, na nábřeží Kapitána Jaroše, mezitím cyklistu (50) překvapilo dítě, které si to na svém odrážedle štrádovalo po úzkém chodníčku směrem k ústí Letenského tunelu. V jeho těsné blízkosti projížděla auta a po dospělém doprovodu nebylo ani památky! Muž neváhal a chlapce se dočasně ujal. „Chlapce před křižovatkou u tunelu dojel a převedl do bezpečí na chodník. Pak kontaktoval městskou policii,“ popsala její mluvčí Michaela Teplá. Strážníci skrz vysílačku nahlásili popis malého dobrodruha operátorovi linky 156. 

Zoufalá maminka po pár minutách vyděšeného hledání později také vytočila linku 156 a nahlásila chlapečkovo zmizení. O zbytek se pak postarali operátoři se strážníky v terénu. „Šťastná matka se během chvíle setkala se svým ztraceným chlapečkem,“ dodala mluvčí. 

Video
Video se připravuje ...

Chlapeček se ztratil v Letenských sadech, cyklista ho objevil na nábřeží Kapitána Jaroše. Městská policie Praha

Fotogalerie
9 fotografií