Herec a kaskadér Zdeněk Srstka v posledních dnech života třikrát všechny důrazně upozornil, že si nepřeje žádné veřejné rozloučení ani tryznu. Proč si to tak přál, nikdo neví a už se nikdo nedozví, rodina ale jeho poslední přání respektovala. V pátek dopoledne našel zasloužený odpočinek.

Už to proběhlo, bylo to před chvílí. Kyjský hřbitov, tam je to malinký, kdo by z jeho fanoušků chtěl, může mu tam zapálit svíčku,“ prozradil Blesku hercův syn, profesor Jiří Srstka (60). Urnu uložili do rodinného hrobu, na kterém jsou položeny květiny a věnce od truchlící rodiny.

Dříve ranař s dobráckou povahou koncem roku 2018 značně pohubl a trápily ho problémy s páteří i klouby. Poslední půlrok takřka odmítal vycházet z domu, jen ležel a pouze jeho nejbližší tušili, jak na tom doopravdy je.

Milovaného Zdeněčka měla rodina do poslední chvíle doma. V onu neděli se mu ale dost přitížilo. „Odmítal už přijímat jak potravu, tak tekutiny, zavolat záchranku bylo už nevyhnutelné,“ říká kaskadérův syn, který moc dobře věděl, že mu táta odchází.

Jeho nejslavnější role

Limonádový Joe aneb Koňská opera (rváč - 1964)

Čtyři vraždy stačí, drahoušku (gangster - 1970)

Motiv pro vraždu (malý Honza - 1974)

Marečku, podejte mi pero! (Mužík - 1976)

Blázni, vodníci a podvodníci (mlynář - 1980)