V posledních dvou letech bojoval Srstka s vážnou nemocí, kvůli které se mu každým dnem zhoršoval zdravotní stav. V posledních měsících výrazně zhubl, měl potíže s chůzí a téměř neopouštěl svůj dům. 

Bývalý vzpěrač a olympijský reprezentant nerad vyprávěl o svém soukromí, před třemi lety ale udělal výjimku a v pořadu 'Koho čas vzal' poskytl rozhovor komičce a moderátorce Zuzaně Bubílkové (67). Povídali si o jeho vzpěračských začátcích a o úrazech, které v souvislosti se svým povoláním měl. 

Srstkovi bylo v době rozhovoru osmdesát let a na svůj věk vypadal velmi dobře. „Když můžu, tak denně cvičím s činkami a dělám vzpírání. Dvakrát denně se ještě sprchuji studenou vodou. A to je opravdu žrádlo, to cítíte, jak to tělo najednou jinak funguje," prozradil svůj recept tehdy herec. 

Při dotazu, jestli má jakékoliv přání, osmdesátiletý Srstka odpověděl slovy, ze kterých dnes mrazí. „Chtěl bych zůstat zdravý, tak jak jsem. Abych nebyl na obtíž, abych byl samostatný. Když to od Pána Boha přijde, tak ať je to hned. Aby se o mě nikdo nemusel starat," řekl před třemi lety Zuzaně Bubílkové. 

Od té doby to ale šlo s jeho zdravím bohužel z kopce. Půl roku před svou smrtí už byl Srstka odkázaný na pomoc své manželky Alenky (67) a syna Jiřího (67), který se k němu dokonce přestěhoval, aby mu byl neustále nablízku a mohl mu pomáhat. 

VIDEO:  Zemřel Zdeněk Srstka (†83): Blesku vyprávěl o svém životě i kariéře!

Video
Video se připravuje ...

Zemřel Zdeněk Srstka (†83): Blesku vyprávěl o svém životě i kariéře! Zuzana Bubílková, Jan Jedlička, Lukáš Červený

Fotogalerie
54 fotografií