V úterý převezli Krampolovou z léčebny na jihu Čech, kam herec na návštěvy vůbec nesměl, do pražských Bohnic. Podle herce má poškozený mozek z prášků, které zapíjela alkoholem. A teď doufá, že jí lékaři pomohou. Ale jak se přesvědčil, když Hanku po 27 dnech poprvé viděl, zajímají ji jen cigarety. 

Ubližuju jí 

Začala zaplaťpánbu jíst, přibrala šest kilo, ale v hlavě má stále jenom cigára,“ svěřil Krampol Blesku. „Nemůžu se zhroutit, snažím se bejt silnej,“ krčí rameny, evidentně smutný z toho, jak daleko všechno zašlo.

Přinesl Hance do léčebny knížky, ale ji to prý nezajímá. Má pocit, že jí ubližuju, když nemůže domů. Ale ona se už neumí chovat normálně, doma uklidit, uvařit a povídat si...“ zoufá si herec.

Čeká na ortel

Nic ji nezajímá. Ani muzika, a to hrávala na klavír, ani četba, nebo když povídám o našich známých. Jenom se ptá jako kolovrátek na cigarety!říká zmučeným hlasem.

Snaží se na trápení nemyslet, chodí cvičit, doma si vaří a vítá nabídky přátel na setkání, aby přišel na jiné myšlenky. A dál čeká, jakou stanoví bohničtí psychiatři jeho ženě diagnózu. 

Prášky a alkohol? Vražedná kombinace 

Psychiatr Jan Cimický (71) má, co se týká kombinace léků a alkoholu, jasno. „Léky ve spojení s alkoholem působí jako toxin, který mozek systematicky poškozuje. Stejně jako při užívání drog. Vede to i k jisté apatii. Kombinace alkoholu a analgetik je, dá se říci, vražedná, dotyčného člověka výrazně poškodí. Zda nevratně, to záleží na délce trvání problému i na individuální dispozici,“ popsal Blesku Cimický. 

VIDEO: Jiří Krampol zná Gotta od 17 let: Co vzkázala nemocná Hanka?

Video
Video se připravuje ...

Jiří Krampol zná Gotta od 17 let: Co vzkázala nemocná Hanka? David Turek, Aleš Brunclík

Fotogalerie
27 fotografií