Zpočátku šlo všechno hladce. Bývalý moderátor do malého pražského kamrlíku sezval desítky hostů, včetně herce Jana Přeučila (82) či herečky Simony Postlerové (54), a téměř se slzami v očích vyprávěl o svých obrazech, které vytvořil během dvou dnů. „Jen tvorba mi dává sílu tady být,“ rozplýval se.

Pak ale neudržel nervy na uzdě a vjel si do vlasů s majitelkou galerie a její matkou. „Tvrdila mi, že nájem je padesát tisíc. Já ale našel smlouvu jen na pět tisíc. Pak jí to teda zvedli, takže platí dvacet,“ popsal, co předcházelo pozdějšímu dramatu. Když jí pak Libor údajně odmítl pomáhat na astro víkendech, které pořádá (Baselides sám vykládá karty a numerologii), rozhodla se ho majitelka galerie vyhodit. Přímo před hosty.

„Mám na to pět svědků, kteří vám to můžou potvrdit. Ona mi řekla, že mi nedá tašku, kde jsem měl telefon, klíče od bytu, peníze a osobní věci. Řvala na mě – vypadni pryč! Ty jsi tady nic neudělal, obrazy jsou moje! Malovala je máma a ty ses pod ně jen podepsal,“ tvrdí s tím, že nakonec musel vzít nohy na ramena, když najatý herec v převleku nacistického vůdce vytáhl nůž a začal jím zuřivě máchat kolem sebe!

Tím ale bizarní story neskončila. Hned druhý den si Baselides šel do pražské Jungmannovy ulice pro své obrazy a šperky. „Ona se tam hádala s dvěma chlapy, protože něco z jejich věcí prodala a nedala jim za to peníze,“ popsal Blesku svědek s tím, že když Baselides trval na tom, aby mu galeristka vydala jeho plátna, zavolala na něj policii. Ta ale jenom přijela, opsala si občanky a rychle odjela. Baselidosova díla nakonec galeristka vztekle vyházela na ulici, kde si je posbíral, s obtížemi nacpal do přivolaného taxíku a odjel...

Mistr průšvihů

Chtěl všem dokázat, že je i něco víc než jen výtržník, co „krade kabelky“. Naposledy v roce 2016 o sobě dal totiž vědět dost nešťastným způsobem – po obvinění z krádeže byl zadržen a strávil noc v policejní cele. „Řekli mi, že se mám svlíknout do naha, fotili mě. I když jsem jim říkal, že jsem po operaci konečníku, strkali mi do něj ruce bez rukavic a prohledávali mě,“ tvrdil tehdy Libor, co s ním prováděli na policejní služebně. Od soudu nakonec odcházel s trestem odnětí svobody na jeden rok s odkladem na dva roky.

Přitom v době, kdy TV Nova začínala, patřil k jejím nejznámějším tvářím. Mnozí diváci si ho zamilovali ze Snídaně s Novou, kde exceloval po boku herečky Dany Morávkové (47). Mihl se i v seriálech Ordinace v růžové zahradě nebo Obchoďák, jeho kariéra v Česku však šla s koncem tisíciletí dolů.

VIDEO: Libor Baselides promluvil o krvavém konfliktu! Dokonce byl na vyšetření

Video
Video se připravuje ...

Libor Baselides promluvil o krvavém konfliktu! Dokonce byl na vyšetření David Turek

 

Fotogalerie
45 fotografií