Kdysi hvězdný moderátor Libor Baselides patřil v době, kdy TV Nova začínala svou relaci, k nejznámějším tvářím televizního vysílání. Mnozí diváci si ho zamilovali z účinkování v pořadu Snídaně s Novou, kde exceloval po boku herečky Dany Morávkové (47). Mihl se sice v seriálech Ordinace v růžové zahradě nebo Obchoďák, jeho kariéra však šla s koncem tisíciletí strmě dolů. Vědět o sobě dal až v roce 2016 poněkud nešťastným způsobem – byl totiž zadržen a strávil noc v policejní cele po obvinění z krádeže. Od soudu pak odcházel s trestem odnětí svobody na jeden rok s odkladem na dva roky.

Rozhodně to není pověst, o jakou by tato někdejší novácká hvězda stála, a tak se Baselides rozhodl prezentovat jako výtvarník. „Baví mě obnovovat staré věci a vkládat jim novou energii. Na mých obrazech jsou drahé kameny či andělé a všechny mají svůj příběh, leckdy hodně dojemný a pro mne hodně osobní,“ neskrýval určité pohnutí herec a pochlubil se, že za tato díla inkasuje částky od tisíc euro výš. Jeho obrazy jsou prý populární především mezi Němci.

Tenhle dar mám už dvacet let, zajímám se o anděly a karty. Jezdím na krásné andělské víkendy, vykládám numerologii a moc mě to baví. Opravdu jsem se rozhodl, že už opravdu nebudu hrát vrahy a pedofily, že si nebudu ničit svoji karmu a budu tvořit,“ dodal Baselides, který osobně přivítal všechny hosty na výstavě obrazů a šperků, které vytvořil, nazvané Nic není náhoda. Dostavila se například známá herečka a dabérka Simona Postlerová (54) nebo charismatický herec Jan Přeučil (82).

„Tuto výstavu jsem udělal také proto, abych očistil své jméno, protože si o mně lidé čtou jen to, že nic neumím, že jsem nic dosud neudělal, že kradu kabelky, a mne to bolí. A nejenom mne. Rodiče a brácha zemřeli před deseti lety a drží nade mnou shůry ochrannou ruku, ale můj syn, kterého jsem měl v péči od 6 do 16 let, se mnou přerušil veškerý styk. Jenom proto, že mu moje bývalá žena, které jsem nechal byt na Staromáku za 10 milionů, řekla, že jsem psychopat. Je mi 55 let a potřebuji žít,“ posteskl si moderátor, který trvale žije na Kanárských ostrovech ve vilce s terasou a jenom pět minut od pláže.

VIDEO: Libor Baselides promluvil o krvavém konfliktu!

Video
Video se připravuje ...

Libor Baselides promluvil o krvavém konfliktu! Dokonce byl na vyšetření. David Turek

Fotogalerie
33 fotografií