Bývalý moderátor Snídaně s Novou, který na obrazovkách zářil šest let a poté působil jako mediální poradce či moderátor v rádiu, měl po rozvodu ve vlastní péči syna Dominika (19). Od roku 2009 až do loňska, kdy syn dosáhl plnoletosti. Pak odešel od táty i ze školy.

„Nedodělal si ani maturitu, žije s přítelkyní a pracuje ve skladu,“ tvrdí zklamaný táta Libor s tím, že se s ním syn přestal vídat. „Má žena řekla, že jsem psychopat a že můj syn se ode mě distancuje a v životě mě neuvidí,“ svěřil Baselides Blesku. „Poslal jsem mu několik zpráv, ani neodpověděl...,“ stýská si.

Loni v srpnu ho podle policejních záznamů napadl v pronajatém bytě neznámý muž. Srazil ho ve vaně a kromě otřesu mozku mu vážně poranil levou nohu. Od té doby mu navíc chodí výhrůžné esemesky! Baselides je přesvědčený, že ho někdo pronásleduje a chce zabít! A syn místo toho, aby tátu podpořil, s ním zrušil veškeré kontakty.

Neozval se prý ani po čtvrtečním incidentu, kdy Libor strávil noc v cele kvůli údajné krádeži, kterou podle svého přesvědčení vůbec nespáchal. Z nočního klubu na Vinohradech měl údajně odnášet cizí taštičku, být přistižen, napaden a zkopán na ulici.

Policisté jej podle jeho slov nechali v cele bez vody a WC a nedovezli ho na lékařské ošetření. „I když jsem jim říkal, že jsem po operaci konečníku, strkali mi do něj ruce!“ stěžoval si Blesku. Od té doby se mu zhoršily zdravotní problémy a musel vyhledat lékaře.

„Pokud se jakákoliv osoba cítí jednáním policie poškozena, má právo obrátit se na kontrolní orgány policie. Pokud má osoba podezření, že došlo ke spáchání trestného činu ze strany policie, tak to pak řeší Generální inspekce bezpečnostních sborů,“ sdělila Blesku policejní mluvčí Andrea Zoulová. „Včera ráno, když jsem to ověřovala, tak kontrolní orgán s tímto případem nepřijal žádný podnět,“ dodala na adresu Baselidese.

Nyní se Libor prý věnuje navrhování a šití šatů a také výkladům cikánských karet. Má i certifikát na andělské léčení. Od ledna navíc používá šlechtický titul »von«, který vrátili jeho rodině.

„Pradědeček dělal majordoma v Rakousku-Uhersku, jmenoval se Franz a dali mu titul »von«. Pak přišla druhá světová válka, komunisti a nesmělo se to používat,“ tvrdí moderátor s tím, že s ním chtěli točit seriál o poslední šlechtě. „Řekl jsem jim: A co se mnou budete točit? Já nic nemám... Mně žádné zámky nevrátili!“ dodává Baselides, který dnes žije v holobytě.

Fotogalerie
16 fotografií