Herci se minulý týden udělalo zle a s infarktem myokardu strávil tři dni na JIP koronární jednotky v pražském IKEM poté, co se schvátil na „máničkami“ oblíbeném festivalu Magorovo Vydří 2019 na Skalákově Mlýně. To je vyčerpávající několikadenní střetnutí členů předrevolučního undergroundu s bigbítovým a folkovým hudebním doprovodem, během něhož se spí ve spacácích na louce, v lepším případě ve stanech nebo autech. Tato akce je pojmenovaná na počest básníka Ivana Martina Jirouse (†67) alias Magora, bývalého manžela Vokaté, a není pochyb o tom, že se zde vypaluje jedna cigareta od druhé a pivo teče proudem.

A jelikož Kaiser již několik let tvoří pár s vdovou po legendárním Magorovi, nemohl na festivalu chybět. Pro samotnou Vokatou je totiž Vydří srdcovou záležitostí.„Vůbec nejkrásnější vzpomínky mám na život ve Vydří s Magorem, protože tam to byl úplně jiný Magor, než jak ho znají lidé tady. Jenže já jsem pak musela odjet do Vídně živit v mezičase děti a on odjel do Prahy a tady se zřídil a řádil a lidé už ho znají, jen jak tady někde opilý řve po lidech nebo je mlátí. Já měla to štěstí, že jsem zažila toho nádherného Martina, nic krásnějšího už v podstatě nemůžu zažít,“ nechala se před časem slyšet Vokatá, o níž se s nadsázkou dá říct, že v Kaiserovi našla svého druhého Magora.

Po festivalu zamířil do nemocnice s tím, že se necítí dobře, a EKG odhalilo lehčí infarkt. Na jednotce intenzivní péče si poležel pouhé čtyři dny a v  pátek před obědem už nasedal do auta, kterým si pro něj Vokatá přijela. Ta si nyní muže, vedle kterého se prý naučila znovu smát, hodlá jaksepatří opečovávat. Jednu bolestnou ztrátu v podobě manžela Jirouse už ostatně zažila. Naši fotografové ji potkali, když s taškou na kolečkách vyrazila na nákup. „Nic neřeknu, prosím, nic. Ne, ne,“ nenechala se našimi otázkami s plnou taškou ani přibrzdit, natož zastavit, a pospíchala za svým partnerem, který by měl strávit šest neděl v naprostém klidu a nabrat síly.

VIDEO: Lvem oceněný vtipálek Oldřich Kaiser: Partnerka nic nedostala, už má léta!

Video
Video se připravuje ...

Lvem oceněný vtipálek Oldřich Kaiser: Partnerka nic nedostala, už má léta! Markéta Reinischová, Lukáš Červený

Fotogalerie
51 fotografií