Na trh šlo v neděli pouze pět tisíc speciálních eurobankovek s nulovou nominální hodnotou, o které se strhl enormní zájem. Už v sobotu večer se před prodejnou Supraphonu na Jungmannově náměstí v Praze začala tvořit dlouhá fronta, v čase otevření prodejny se k pultu vinul dle odhadů policie had asi 4 tisíc lidí, kteří se mezi sebou různě hádali a strkali, až je musely krotit policejní hlídky.

Bankovka byla v prodeji ve dvou výdejových automatech za pouhých 50 Kč. Zmizely během čtyř hodin! Mnoho z nich ovšem nekoupili milovníci zpěváka a sběratelé. Jejich majiteli jsou teď překupníci, kteří se na nich snaží pořádně vydělat.

V prvních hodinách se částka na aukčních portálech pohybovala většinou od 9000 do 15 000 korun. V posledních hodinách ale sumy dál rostou. „Prodám eurobankovku Karla Gotta, 1 ks, pouze vážným zájemcům. Nejlépe možné osobní předání v Praze. Bankovka je v luxusním stavu a pouzdře,“ sepsal inzerát Jan z Prahy a vyhodil cenu rovných 50 tisíc korun!

Zájem z ciziny

Překupníci sázejí hlavně na Gottovu popularitu v německy mluvících zemích, odkud by se jim mohli přihlásit movití fanoušci. Podle oslovených odborníků cena eurobankovek s Mistrovou tváří poletí ještě nahoru. Hlavním důvodem je jejich malý počet.

Fronta na bankovku s Karlem Gottem

Kniha Náš Karel je k dostání za 59 Kč a lze ji objednat i na internetu.

5739835:full:true:true

Fotogalerie
42 fotografií