Gottová nepřímo přiznala, že měli s tátou v poslední době určité spory. Zdůraznila ale, že otec jí a jejímu muži, finskému hudebníkovi Timovi Tolkkimu (53), díky výrazné finanční pomoci v podstatě zachránil život.

Dominiko, sama jste nás požádala o to, abychom společně udělali rozhovor o vašem současném vztahu s tátou. On o tom ví?

„Ano, ví. A souhlasil, abychom spolu ten rozhovor udělali. On je velmi špatný z toho, co se o nás dvou v poslední době píše. Je to pro něj těžké a pro mě taky.“

Takže je pravda, že nemáte poslední dobou ideální vztahy?

„Víte, mezi rodičem a dítětem mohou vzniknout nedorozumění. Nezastírám, že bychom je neměli, ale táta se ke mně zachoval skvěle a já bych to ráda řekla veřejnosti. Zachoval se ke mně během života skvěle několikrát a v posledních měsících znovu...“ (třese se jí hlas)

Co se přesně stalo?

„Mně a mému manželovi velmi výrazně finančně pomohl! Měli jsme ve Finsku několik měsíců obrovskou krizi, velké finanční a existenční potíže. A on nás v tom nenechal. Penězi, které nám poslal, nám doslova zachránil život a my jsme se mohli znovu postavit na nohy!“

Jak je možné, že jste se dostali do takových potíží?

„V životě se vám jednou daří, jednou ne. To se prostě stává. Měli jsme potíže s prací, Timo se stále léčí, a to také stojí peníze. Prostě bylo špatné období. A táta nám pomohl, je úžasný a nikdy mu nepřestanu být vděčná.“ 

Jak je to s financováním domu pro seniory, kde žije vaše maminka Antonie Zacpalová. Stále jí otec přispívá?

„Táta se o mámu velmi dobře stará. Finančně jí pomáhá... Je to od něj neuvěřitelně krásné.“

Navštívíte maminku, až přiletíte do Prahy?

„Ano, určitě ji navštívím. Těším se na ni. Neviděly jsme se dlouho...“

Dominiko, už jsme během rozhovoru mluvili o tom, že jste prožili s manželem těžké měsíce. Timo byl nedávno v léčebně, protože se prohloubily jeho maniodeprese. Jak mu teď je?

„Teď je na tom velmi dobře. Proto se mnou také může letět do Česka.“

A jak jste na tom vy – s prací i psychikou?

„Je to všechno mnohem lepší. Člověka může potkat během života dobré i špatné a my jsme se s tím statečně poprali. Ale prosím, zdůrazněte, že díky tátovi bychom to nezvládli!“

Vy jste odmítla vystoupit v dokumentu o vašem tátovi, který natáčí dokumentaristka Olga Špátová. Váš otec tvrdí, že kvůli vašemu současnému vzhledu. To rozhodnutí trvá?

„Ano, trvá. V tom filmu mluvit nebudu. A důvody řešit veřejně také nechci. Promluvila jsem pouze pro vás...“

Karel platil i terapie

Pod náporem stresu a starostí o své blízké, nemocného manžela a následně tátu se u Dominiky v posledních letech rozjely psychické problémy. Otec jí několikrát financoval terapie, na které chodila.

Gott se k Dominice zachoval mimo jiné štědře i v roce 2015, když odešla od psychicky nemocného manžela na rok do rodného Česka. Platil jí byt a také sehnal práci v kosmetickém salonu. Krátce poté, co Gott onemocněl rakovinou mízních uzlin, se nejstarší Slavíkova dcera vrátila k manželovi do Finska.

Kniha Náš Karel je k dostání za 59 Kč a lze ji koupit v naší online trafice ikiosek.czDostanete ji do schránky druhý den po objednání. Doprava je zdarma!

5739835:full:true:true

Fotogalerie
121 fotografií