K onomu okamžiku, kdy mnozí potlačovali slzy, došlo v závěru večera. Tehdy totiž oslavenec Karel Gott všem hostům zazpíval svůj velký hit Když jsem já byl tenkrát kluk od Charlese Aznavoura (†94). „Krásný to bylo. Takovou sešlost naší branže, takový upřímný vystoupení, co jsem zažil, to se bude těžko dávat dohromady ještě jednou,“ řekl Slavík při odchodu z narozeninové party Blesku. V tu chvíli bylo deset minut po třetí hodině. V divadle tak vydržel celkem 10 hodin, na místo přijel už v pět odpoledne.

„Byla opravdu dojemná chvíle, když Karel promluvil o svém životě, zavzpomínal na to, co prožil. A na konci jsme si všichni dali slib, že se tu za deset let opět sejdeme,“ řekla nám při odchodu pohnutě zpěvačka Hana Zagorová (72).

„Okamžitě jsem si termín zapsala do diáře. U něčeho takového rozhodně nebudu chybět a moc se na to těším,“ doplnila Lucie Bílá (53).

„Bylo to krásný. Karlovi jsem osobně popřát nešel, protože v tom návalu gratulantů, kdyby mu přál každý, tak by ho to asi zabilo,“ překvapil svým vyjádřením Ladislav Štaidl(74). U toho, kdy hosté oslavenci sborově zpívali při odchodu jeho hit C’est la vie, už nebyl.

Neméně jímavá scéna nastala v momentě, kdy se rozhodly Gottovy mladší dcerky Charlotta (13) a Nellinka (11) přichystat pro tatínka překvapení, o kterém neměl ani tušení. Několik dní před oslavou s nimi jezdil trénovat vystoupení na svůj song Abu Dhabi zpěvák Mikolas Josef (23). Během něj Karlovy dcery tančily. „Jsem na ně hrdý,“ zhodnotil vystoupení pro Blesk Karel, který se svými staršími dcerami Dominikou (45) a Lucií (31) zapije významné životní jubileum až na rodinné oslavě v létě.

Většina hostů velmi chválila Mistrovu ženu Ivanu (43), v jejíž režii se celý večer odehrával. A byla to také ona, kdo na akci sezval okolo tří stovek hostů ze světa showbyznysu. Na dotaz, zda si za to zaslouží dárek, Gott Blesku s humorem sobě vlastním odpověděl: „Víte, dárek… Tak má mě. Lásku. A to doufám, že ocení,“ smál se Slavík, když ho Ivana vedla do auta. Kvůli bolavé kyčli ho totiž musela manželka při chůzi podpírat. Gratulanty mimochodem obdaroval i sám Karel. Každému předal při odchodu komplet CD se svými největšími hity, který vyšel k jeho 80. narozeninám.

VIDEO: Karel Gott po své oslavě: Doufám, že Ivana ocení mou lásku.

Video
Video se připravuje ...

Karel Gott po své oslavě: Doufám, že Ivana ocení mou lásku. David Turek, Aleš Brunclík

Kniha Náš Karel je k dostání za 59 Kč a lze ji objednatna internetu.

5739835:gallery:true:true


Fotogalerie
108 fotografií