Když stavební firma Powers Construction získala nový projekt v Kanadě, bylo jasné, že její zaměstnanci budou trávit týdny na pracovišti mimo kancelář. V kanadském Vancouveru bývá velmi chladno, a tak majitel společnosti Patrick Powers problém vyřešil pomocí kabiny, která slouží jako mobilní zasedačka. Minimalistická stavba však vedle vytápěného prostoru pro setkání s klienty nabízí mnohem víc.

Chata Site Shack byla navržena jako budova, která může být přesunuta podle potřeby. Dvě strany chaty jsou prosklené. Od podlahy ke stropu sklo přerušuje tvrdá, zrezivělá ocel, která se vyskytuje i na staveništi. Díky zrezivělé fasádě kabina není náchylná na opotřebení.

Interiér kabiny je překvapivě útulný. Najdete zde prvky z jedlového dřeva, překližku a tepelnou izolaci. Prostor příjemně vyhřívají kamna Cubic, která jsou na dřevo.

Ačkoliv byla navržena jako kancelář na staveniště, po dokončení projektu našla nový život. Vedení stavební společnosti ji nechalo odvézt do přírody, kde slouží jako rekreační domek pro zaměstnance. Protože se velmi osvědčila, stala se prototypem pro řadu mobilních chat, které společnost staví na základě požadavků zákazníků.

Fotogalerie
10 fotografií

 Vše o chatách a chalupách najdete ZDE