Znáte montované stavby?

Snadnou cestu, jak se vyvarovat chybám během hrubé stavby a zároveň výstavbu citelně urychlit, nabízejí montované hrubé stavby. A jak to celé funguje? S trochou nadsázky se dá říci, že montované stavby fungují jako stavebnice - jednotlivé díly stavebnice se pečlivě připraví ve výrobě a pak se na stavbě odborně namontují. Stavebník pak může krok po kroku dle svých časových možností pokračovat v dalších, již méně náročných fázích výstavby. I ty ale může správně zvolená „stavebnice“ usnadnit.

Montovaná stavba a keramický beton

Mnoho lidí si montované stavby spojí s klasickými dřevostavbami. Ne vždy tomu tak musí být. Na trhu se objevují i domy z pevných a trvanlivých materiálů - například domy z velkoplošných dílců z keramického betonu od Dům jedním tahem. Tento unikátní stavební systém přináší příjemné klima srovnatelné s cihlovými domy při rychlosti stavby dřevostavby. Na předem připravené základové desce vyroste přízemní dům za pouhé 2 dny a patrový dům za pouhé 4 stavební dny. Jak to celé probíhá?

    • 1. den: montáž stěn v přízemí, montáž dílců polostropu a schodiště, zalití styků
    • 2. den: odšalování spár a začištění, dokončení pokládky vrchní výztuže, zašalování schodů a otvorů, betonáž stropu
      – poté následuje technologická přestávka (7-10 dnů dle klimatických podmínek), aby mohl strop vytvrdnout
    • 3. den: montáž stěn 2. podlaží, zašalování svislých a vodorovných spár + zabetonování
    • 4. den: ukončení výstavby hrubé stavby, odstranění stojek, předání staveniště.

Hrubá stavba, která by jinak zabrala dlouhé týdny, bude hotová za 4 stavební dny. Navíc se zárukou výrobce.

Po převzetí hrubé stavby na vás čekají další výhody těchto domů: 

  • Rozvody elektroinstalace, topení, vody a kanalizace jsou mnohem snazší, než třeba u cihlového domu. Drážky a prostupy jsou  včetně krabiček připraveny již z výroby. Díky snadné opracovatelnosti keramického betonu není problém v průběhu stavby další drážky přidělat.
  • Další časová i finanční úspora přichází u omítek. Dílce mají z výroby hladký povrch. Pro konečnou vnitřní úpravu hladké strany dílce (od formy) stačí pouze stěrka. U hrubé strany dílce (ručně hlazené) lze použít sádrovou omítku.
  • Způsob výstavby zahrnuje minimum mokrých procesů, takže do domu je možné nastěhovat se ihned po dokončení výstavby bez nutnosti „vymrznutí“  přes zimu.
  • Keramický beton má výborné tepelně-izolační vlastnosti a pomáhá snižovat energetické nároky domu.
  • Stěny jsou tenčí než u cihlového domu a v domě tak zbývá více prostoru pro vaši rodinu. U patrového domu se zastavěnou plochou je rozdíl až neuvěřitelných 11 m2!

Typový projekt ZDARMA

Pokud vás Dům jedním tahem zaujal, pak můžete začít vybírat některý z typových projektů, který navíc získáte při objednávce stavby od  DJT zcela zdarma.  I přes to, že se jedná o typové domy, je možné si je částečně přizpůsobit podle vlastních představ.  Nejste-li například spokojeni s rozvržením oken, příček či se zrcadlovým otočením dispozice domu, můžete si to uzpůsobit dle vlastního přání. Totéž platí i pro přístavbu garáže.

Více informací o výhodách keramického betonu a stavebnicové technologie Dům jedním tahem najdete na webu www.dumjednimtahem.cz.