Drobný si vzal Oldu do pusy, když se snažil vysvětlit, proč to mezi ním a manžely Gottovými v nedávné době skřípalo. „On to všechno způsobil Olda Havránek, který za mnou přijel, že je sám nemocný, vypadá to s ním špatně, a přísahal mi, že Ivana Karla mlátí a že jsem jedinej, kdo s tím může něco udělat. Tak jsem podle toho reagoval a strhla se tahle mela,“ vysvětlil Drobný v nové knize Náš Karel z edice Blesk Extra věnované k Slavíkovým nadcházejícím 80. narozeninám.

Rodina nechápe

„Tohle táta rozhodně nikdy netvrdil! A ani není pravda, že táta skončil u pana Gotta, protože měl odmítat vozit jejich dcerky na hodiny,“ řekla deníku Aha! Havránkova dcera Dagmara.

„Otec měl zdravotní problémy, a proto postupně přestával pro pana Gotta jezdit. Jeho žena to dramatizovala tím, že co když při cestě s Karlem srazí paní s kočárkem – jak to pak národ vezme,“ vzpomínala. O tom, že Havránek se zpěvákem boural, se Drobný v nové knize také rozpovídal: „Však se nabourali. Jednou vlítli přímo do sloupu, a pak jednou na dálnici sjel do pangejtu. Celé to byla volovina.“

Konec dálek

A důvod Havránkova konce jako Karlova řidiče? „Pan Gott mu po nemoci, kterou otec prodělal, řekl, že spolu můžou jezdit kratší vzdálenosti, že na dálky to už nebude. A táta byl za to rád. Ale pak už si najali nového řidiče na všechno, takže otec skončil,“ vysvětlila Havránkova dcera. Ji i ostatní členy rodiny mrzí, že Drobný takhle mluví o jejich tátovi zrovna před 5. červnem, kdy to budou dva roky, co podlehl rakovině.

Fotogalerie
27 fotografií