Převzal Zlatý střevíček za vynikající interpretaci písní v českých filmech. Ukázky filmů a písní se objevily na plátně. „Přijímám s velkou vděčností a díky porotě. Že jste si konečně na mě vzpomněli,“ usmíval se. „Bál jsem se, že je to za celoživotní dílo. To se dává na konci, když člověk definitivně odchází. Ale to já ještě nechci. Dokud mě budete chtít poslouchat, přijedu rád, i kdybych měl jet na kraj světa,“ prohlásil.

Diváci očekávali jeho tradiční větu, kterou říká při Zlatých slavících. Ta nepřišla. „Já říkávám: to jsem nečekal. Ale když jsem tu směs písní uslyšel, tak tentokrát jsem to čekal,“ řekl. „Pro děti jsem zpíval vždycky rád. Ty neošálíte. Na nich se nejlépe pozná, zda se jim to líbí. Nemají ještě takové diplomatické návyky,“ konstatoval.

Za komunistů to bylo jeho město

Gott nebyl ve Zlíně zdaleka poprvé. Již v 70. letech tam v Divadle pracujících zpíval na Intertalentu, což byl mezinárodní festival zábavné hudby, a k dobru dal ze staré éry i vzpomínku. „Když jsme s Valdemarem Matuškou zpívali v tomto baťovském městě, které se tehdy jmenovalo Gottwaldov, tak jsme si to vždycky vychutnávali. Říkali jsme – je to naše město Gott a Waldov,“ osvětlil.

Nocoval v Alexandrii

Protože Karlův zdravotní stav je vrtkavý, pořadatelé do poslední chvíle nevěděli, zda skutečně přijede. Jasno bylo až v pátek odpoledne, kdy vyjel z Prahy s manželkou Ivanou a svojí mluvčí. Podle zdrojů Blesku měl nejdříve v plánu přijet dříve i s dcerami. Údajně již ve čtvrtek. Objednány byly i pokoje. Pak to zrušil. Ubytován byl v luxusním hotelu Alexandria v lázeňských Luhačovicích. V původní části, která je zařízena z duchu 30. let. Lehkou večeři si dal v tamní Francouzské restauraci.

Má rád klasické pohádky i Simpsonovy

Gott uvedl že má rád klasické pohádky, kde dobro vítězí na zlem a pravda nad nenávistí. Když byly dcery malé, četli jim pohádky každý večer. „Dnes je už čtou ony nám. S celou rodinou jsme pravidelnými diváky vánočních pohádek, ale i těch starých. Líbí se mi ale i novější – Anděl Páně. Léta jsem ale i fanouškem seriálu Simpsonových,“ řekl. Dále prozradil, že s manželkou a přáteli chodí do kina často. Má rád filmy, u kterých si odpočine a něco zajímavého se dozví. „Vždycky mě zajímala historie a politické souvislosti,“ dodal. 

Písně k filmům

Titulní píseň k seriálu Včelka Mája, dále Cirkus Humberto, Limonádový Joe, hrál a zpíval v Kdyby tisíc klarinetů, uslyšíte ho v pohádkách Jak se budí princezny, Tři oříšky pro popelku, Z pekla štěstí, kde ztvárnil i Lucifera. Dále si i zahrál ve Hvězda padá vzhůru nebo Dědictví aneb Kurvahošigutentag.

Fotogalerie
122 fotografií