Organizovaná skupina Bulharek ve věku od 18 do jednačtyřiceti let vyrážela do České republiky pouze na několikatýdenní období, po němž se vracely s ukradenými penězi zpět do Bulharska. Policisté zaznamenali celkem 19 případů, kdy deset z nich se událo v Praze, dva v Chomutově nebo v Ústí nad Labem. Během svých krádežných výletů bydlely zadržené ženy podle mluvčího pražské policie Tomáše Hulana u svých příbuzných. 

„Bulharky jsou v tuto chvíli obviněny z trestných činů krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. A jelikož obviněné pracovaly v organizované skupině, hrozí jim trest odnětí svobody až na osm let,“ prozradil mluvčí pražské policie.

Ukradli penzi

Oběťmi jejich plundrování se stali především postarší lidé, kterým kradly z kabelek peněženky s hotovostí, včetně platebních karet: „Ve dvou případech si ale za oběť vyhlédly ženy, které si na poště vybíraly důchody. V Jablonci nad Nisou se dokonce neštítily okrást seniory pokročilého věku, 87 a 95 let, které taktéž připravily o jejich penzi,“ přibližuje jejich šokující praxi Hulan.

Video
Video se připravuje ...

Podívejte se, jak bulharské zlodějky kradly po České republice. Policie ČR

V úterý 14. května policisté zadržely 3 ze 4 žen v ulici K Barrandovu. Policistům se doposud nepodařilo zadržet všechny ženy, osmnáctiletá Bulharka jim stále uniká. Policisté doporučují, aby si lidé lépe hlídali svá osobní zavazadla.

Fotogalerie
2 fotografie