Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Druhý „vrah“ manažerky Jany je možná v zahraničí: Na obviněného Marka Potočka (27) vydali mezinárodní zatykač

Autor: yks - 
9. května 2019
19:16

Identitu obou mužů, kteří se měli spolupodílet na údajném únosu a vraždě pohřešované české manažerky, se podařilo odkrýt slovenským médiím. Ta nyní zveřejnila informace o tom, že za zmizením Jany Svobodové (50) stojí kromě Lubomíra Behana také 27letý Marek Potoček. Policii ani soudům není neznámý. Na rozdíl od prvního podezřelého ale zůstává na útěku.

Dvojice údajných slovenských kamarádů z mokré čtvrti s pestrou kriminální minulostí má stát za únosem a zmizením české manažerky Jany Svobodové. Ta se podle slovenské policie stala obětí únosu a vraždy, které tamní kriminalisté kladou za vinu dvěma slovenským delikventům. 

Již ve středu se podařilo Televizi Markíza vypátrat, že jedním z únosců je podle policie odsouzený lupič a recidivista Lubomír Behan (27). Ten se stal známým poté, co po předchozím odsouzení unikl z přísně střežené věznice v Leopoldově. 

Podle Markízy je druhým obviněným v případu 27letý Marek Potoček z Piešťan. Na rozdíl od prvního obviněného ale Potoček zůstává na útěku. Slovenská policie na něj vydala eurozatykač kvůli majetkové trestné činnosti. 

Zamotaný případ se začal odehrávat 15. července 2015 v Praze. Jana Svobodová tehdy opustila práci a odjela ve stříbrném Fordu Kuga z Argentinské ulice směrem na dálnici D8. Její auto bylo o hodinu později zachyceno u Velemína. Policie tehdy předpokládala, že během jízdy po dálnici vůz z D8 sjel.

Auto manažerky bylo poté spatřeno v osm hodin večer u sjezdu na dálnici D1 v Praze. Vůz však už neřídila Svobodová. Seděli v něm dva neznámí muži, kteří si kryli obličeje. Evidentně nechtěli, aby je někdo viděl. 

Monikay ( 9. května 2019 20:01 )

chudák paní, když si na ni počíhali takoví gauneři. pokud nedošlo k předání výkupného tak z toho zřejmě ani nic neměli a paní to stálo život.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání