Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Máma Maddie propukla v pláč na vzpomínkové akci: Otec rychle odcestoval

Autor: ital - 
4. května 2019
13:59

Rodiče zmizelé Maddie McCannové každoročně pořádají bohoslužbu za svou ztracenou dceru v den, kdy měla být unesena. Nejinak tomu bylo i tento rok, ovšem letos se poprvé ceremoniálu zúčastnila samotná Kate McCannová. Její manžel Gerry musel totiž jet na služební cestu do Itálie. Žena plakala dojetím, když ji na mši přišli podpořit přátelé a příbuzní.

V sobotu uplynulo dvanáct let od zmizení Madeleine McCannové. Obyvatelé ve vesnici Rothley v hrabství Leicestershire ve Velké Británii uspořádali každoroční bohoslužbu za ztracenou Maddie a také za další zmizelé děti.

Z Madeleininých rodičů se zúčastnila pouze matka Kate (51), jelikož dívčin táta Gerry, významný kardiolog, byl služebně v Itálii. Kate byla velice překvapená a plakala dojetím, když ji přišlo podpořit tolik přátel a příbuzných.

„Jsme velice vděční všem, kteří se tu dnes večer ukázali. Znamená to pro nás opravdu hodně, že lidé jsou stále ještě ochotní nás podpořit,“ řekl strýc matky McCannové Brian Kennedy (80), který je bývalým ředitelem školy.„Jsme vděční policii, že stále ještě pátrá a dává nám tak naději. Rodina ani po tolika letech nepřestala doufat,“ dodal Kennedy. Policie totiž nedávno dopadla muže, který by mohl být pravděpodobným únoscem.

Obřad se vždy konal venku u pomníku padlých za války. Kvůli hrozícímu dešti se však tentokrát přesunul do nedalekého kostela. Kromě matky na obřad přišli také mladší sourozenci Maddie, dvojčata Sean a Amelie (14). Kate rozplakalo, když obě děti společně s dalšími zapalovaly svíčku za svou ztracenou sestřičku. Během služby spolužáci dvojčat přečetli dojemné vzkazy a pověsili štítky ztracených dětí na strom naděje.

Kate McCannová se pro letošek rozhodla, že žádný veřejný proslov neučiní. Každému po skončení ale osobně poděkovala za podporu.

Tříletá Maddie zmizela 3. května 2007 v portugalském resortu Praia da Luz z hotelového pokoje, kde byla se svými mladšími sourozenci. Oba její rodiče v tu dobu byli na večeři v místní restauraci. Že jejich dcera není ve své posteli, zjistili okolo 10. hodiny večer. Od té doby po ní policie i rodina pátrá.

Během dvanácti let se objevilo mnoho verzí ohledně případu. Dokonce byli podezřelí i sami rodiče, že svou dceru zabili, a její zmizení měla být pouze kamufláž k zametení stop. V současnosti prý policisté objevili nového podezřelého a vyšetřování nyní vypadá velice slibně.

brano34 ( 19. května 2020 21:10 )

Již 13 let se modlí?

andykal ( 26. ledna 2020 09:19 )

Kate zvolila smuteční kondolenci od všech v kostele? Proč? Garry se na ni vykašlal, aby nemusel opět lhát? A nebo jel místo do Itálie, do Portugalska a Španělska? Blíží se výročí úmrtí Madeleine s výročím narozenin...

Monikay ( 4. května 2019 15:42 )

rodiče se chovali po celou dobu divně, takže jim moc nevěřím.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání