Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Zmizení úspěšné manažerky: Unesli ji do zahraničí?

Autor: ljš - 
22. října 2015
14:34

Vyjela na sever, o tři hodiny později ale její telefon lokalizovali u Jihlavy. Z nových informací od kriminalistů ale vyplývá, že auto pražské manažerky Jany Svobodové nemuselo zastavit, ale mohlo po D1 pokračovat dál. Nedá se vyloučit, že již není na území České republiky.

Když kriminalisté zveřejnili informaci, že poslední záchyt signálu mobilního telefonu Jany Svobodové spadá do oblasti okolí Jihlavy, předpokládalo se, že tam vozidlo, které v té době již podle kamerových záznamů řídili prokazatelně únosci, zastavilo. A že ženu mohou její únosci skrývat právě v této oblasti.

Jenže upřesnění lokalizace nasvědčuje spíš tomu, že jde jen o místo na dálnici, kde byl její mobil naposledy aktivní. "V čase 21:12 byl zachycen ještě signál mobilního telefonu pohřešované v lokalitě Antonínův Důl na Jihlavsku, což odpovídá přibližně 112. kilometru dálnice D1," vysvětlil kriminalista v pořadu Na stopě.

Obec se totiž nachází těsně u dálnice. Je proto pravděpodobné, že v momentě, kdy byl signál zachycen, pokračoval Ford Kuga dál směrem na Brno. Kriminalisté ale nevědí, zda v něm v tu dobu Jana Svobodová ještě seděla. Na kamerách je vidět pouze řidič a spolujezdec, po jejichž identitě pátrají.

Ti se pochopitelně potřebovali zbavit auta, které je z únosu usvědčovalo. "Pokud budeme uvažovat, jak pachatelé naložili s vozidlem, nedá se vyloučit, že se jej pokusili vyvézt nebo prodat do zahraničí nebo jiným způsobem zlikvidovat," dodal kriminalista. A právě tam mohli odvést i pohřešovanou.

Policisté proto dál žádají veřejnost o pomoc v pátrání. "Poznatky k tomuto případu, tedy jak k pohřešované Janě Svobodové, tak oběma mužům zachyceným na fotografii, mohou pozorní spoluobčané kriminalistům předat prostřednictvím telefonních čísel 777 716 403, 976 826 462 (záznamník) nebo prostřednictvím linky tísňového volání 158,“ uvedl mluvčí Tomáš Hulan.

Policie zmapovala pohyb vozidla a mobilního telefonu Jany Svobodové. Policie zmapovala pohyb vozidla a mobilního telefonu Jany Svobodové. | Mapy.cz

Podnikatelka zmizela před třemi měsíci. Co je nového v případu?

 

vrahrychtar ( 22. října 2015 18:29 )

zabil ji drramaturrg HAVEL....

honza54.. ( 22. října 2015 18:22 )

oni už i v redakci vědí, jak je moje stará ošklivá

honza54.. ( 22. října 2015 18:20 )

urážej Šmuclerovou a na mojí manželku se vy.se.r nebo vám ten barák i s redakcí vypálím hajzle

pomoooc-hori ( 22. října 2015 18:17 )

já se z vás pos=eru

hanedu ( 22. října 2015 17:01 )

 Úspěšnà manažerka.....čím se vlastně ta ženská živila? Dneska má manažera každý regál v obchodě.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání