Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Nová stopa v případu unesené podnikatelky: Odvezli ji neznámí muži na Teplicko?

Autor: ljš - 
20. října 2015
14:41

Záhada dvou hodin po odjezdu manažerky Jany Svobodové z práce je objasněna. Tedy alespoň z části. Policisté již vědí, že její vozidlo zamířilo do obce Velemín na Teplicku, kde se otočilo a následně vrátilo zpátky do Prahy, z níž pak odjelo po D1 na Vysočinu. Jeli v něm dva muži, po jejichž totožnosti policie pátrá.

Policisté v úterý zveřejnili fotografii dvou mužů, které bezprostředně po zmizení podnikatelky Jany Svobodové zachytily kamery, jak řídí její auto. Za jejich identifikaci nabízí zaměstnavatel zmizelé ženy jeden milion korun. Současně také kriminalisté upřesnili časový snímek jejího zmizení. A ten skýtá velmi zajímavé informace, které mohou být v případu klíčové.

Jisté je, že si paní Jana ve středu 15. července zašla na masáž do salonu nedaleko metra Nádraží Holešovice. Odtud se zřejmě ještě na pár minut zastavila v práci v Argentinské ulici. Pak se zřejmě vydala na sever. „Kolem 18. hodiny najíždí její stříbrný Ford Kuga na dálnici D8, kdy cca po hodině je toto vozidlo zadokumentováno v obci Velemín,“ uvedl policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Policie ale nesdělila, zda ho po celou dobu až do Velemína, případně i zpátky do Prahy řídila Svobodová, nebo ji vystřídali dva muži, jejichž fotografii policie zveřejnila.

Hulan také upozornil na fakt, že běžně cesta po dálnici z Prahy do Velemína trvá asi 40 minut. V tomto případě je však časová prodleva 20 minut. Je proto pravděpodobné, že auto buď z dálnice sjelo předčasně, například sjezdem na Odolenou Vodu nebo Novou Ves, a do obce dojelo oklikou, nebo někde na cestě zastavilo.

Poslechněte si podrobnosti, které k případu uvedl policejní mluvčí Tomáš Hulan:

Video Policista - David Malik
Video se připravuje ...

O hodinu později, tedy ve 20 hodin, se vozidlo Svobodové objevilo znovu na území Prahy. Zachytily ho kamery ve Spořilovské ulici před sjezdem na dálnici D1.Poslední aktivita jejího mobilního telefonu pak byla zaznamenána ve 21:12 u obce Antonínův Důl na Jihlavsku.

Podnikatelka zmizela před třemi měsíci. Co je nového v případu?

Policie zmapovala pohyb vozidla a mobilního telefonu Jany Svobodové. Policie zmapovala pohyb vozidla a mobilního telefonu Jany Svobodové. | Mapy.cz

„Poznatky k tomuto případu, tedy jak k pohřešované Janě Svobodové, tak oběma mužům zachyceným na fotografii, mohou pozorní spoluobčané kriminalistům předat prostřednictvím telefonních čísel 777 716 403, 976 826 462 (záznamník) nebo prostřednictvím linky tísňového volání 158,“ uvedl mluvčí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání