Mladá žena (20) cestovala 12. března tramvají uprostřed noci, klimbala. Za ní seděl muž. Bylo kolem třičtvrtě na tři. Tramvaj číslo 18 zrovna přijížděla na zastávku Hulvácká v Ostravě-Zábřehu, když k ní neznámý nenápadně přistoupil a předstíral, že chce jen vystoupit.

Vůbec to nečekala

Tramvaj se zastavila a dveře se otevřely. To byla příležitost, na kterou chmaták čekal. Batoh ženě vytrhl! Neznámý muž odcizil batoh, který měla poškozená u sebe. Poté muž z místa utekl,“ uvedla policistka Gabriela Pokorná.

Zaskočená žena nestihla svoje věci bránit. „Spolu se zavazadlem zmizely doklady, peníze, bezkontaktní karta, peněženka a další věci. Škoda na majetku byla předběžně specifikována v částce téměř 3 000 korun,“ upřesnila Gabriela Pokorná.

Pomozte s pátráním

S prosbou o pomoc se nyní policie obrací na veřejnost. „Žádáme svědky, kteří mohou k věci uvést jakékoliv informace, poznají muže na záznamu, aby nás kontaktovali na lince 158 nebo na čísle obvodního oddělení policie Ostrava-Vítkovice 974 728 20,“ žádá policistka.

Pokud bude muž dopaden, čeká ho obvinění z několika přečinů. „Zahájili jsme úkony trestního řízení pro přečiny krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku,“ uzavřela Pokorná. Muži hrozí až dva roky vězení.