Favoritem hlavního dostihu je tmavý hnědák Great Gunnar s nejlepším loňským žokejem na rovinách Davidem Liškou. Největšími soupeři by mu měli být Manoamano s Janem Rájou a Zamindarton, především díky Václavu Janáčkovi.

Jezdeckou hvězdou odpoledne bude zmiňovaný pětinásobný český i španělský šampión Janáček, který bude ještě v neděli jezdit v Madridu a po leteckém přesunu se v pondělí šestkrát představí publiku ve Velké Chuchli.

Letos poprvé se na pražském závodišti představí i Rája či Radek Koplík. V osmi dostizích nastoupí 71 koní a 24 jezdců. Start prvního je ve 14 hodin, areál závodiště se divákům otevře o dvě hodiny dříve.

Pro nejmenší návštěvníky: dílničky, loutkové divadlo, malování na obličej či dárečky od velikonočního zajíčka. Děti do 15 let a držitelé celoročního kupónu pražské MHD mají vstup zdarma.

Pokud nemáte možnost osobně navštívit závodiště, sledujte online přenos na www.dostihy.cz. Vsadit si můžete přes web nebo na pobočkách u sázkových kanceláří Tipsport a Chance. Fundované tipy odborníků najdete na www.tiparuvpalec.cz.

Zde předkládáme tipy Antonína Ebra z redakce Blesku a Aha! na tři nejlepší koně jednotlivých dostihů:

I. Derequinta – Gilienne – Green Way
II. Gansenblumchen – Bouřka – Dark Alighieri
III. Cool Baby – Orssio - Darien
IV. Great Gunnar – Manoamano - Zamindarton
V. Twinky – Nombeko – Rumpl Cimpr Campr
VI. Kissi Sturm – Iwnianka - Vossolie
VII. Ladarona – Blitzkrieg – Dream of Love
VIII. Chancellor – Merella - Limario

Fotogalerie
9 fotografií