Master of Gold by byl v téměř stoleté historii teprve třetím koněm, kterému by se to podařilo. Soupeři mu bude sedm sprinterů v čele s ryzákem Benidictionem a klisnou Berouyine.

Do druhého vrcholu dne, 61. Velké dubnové ceny, nastoupí osm kvalitních koní a největší osobností startovního pole bude vítěz předloňského rakouského Derby Black Canyon. V prvních letošních osm dostizích se představí 75 koní a 20 jezdců. Úvodní dějství startuje ve 14 hodin, areál závodiště se divákům otevře o dvě hodiny dříve. Děti do 15 let a držitelé celoročního kupónu pražské MHD mají vstup zdarma.

Nejmenší návštěvníci se mohou zdarma svézt na ponících a zabavit se na venkovním hřišti s atrakcemi, či v krytém dětském koutku v přízemí tribuny. V rámci doprovodného programu dorazí foodtrucky nabízející občerstvení ve stylu amerického street food.

„Bohužel společnosti TOTO CZ, která přímo na závodišti provozuje sázky pod značkou Betino, se zatím nepodařilo obnovit licenci pro provozování sázek. Závodiště letos navázalo spolupráci se sázkovou kanceláří Tipsport, která v neděli posílí v areálu závodiště svůj tým pro příjem sázek,“ píše se v tiskové zprávě závodiště. Jinými slovy si nebudete moci vsadit na malé a velké pořadí v cíli.

Pokud nemáte možnost osobně navštívit závodiště, sledujte online přenos na dostihy.cz nebo equitv.cz. Vsadit si můžete přes web nebo na pobočkách u sázkových kanceláří Tipsport a Chance. Fundované tipy odborníků najdete na tiparuvpalec.cz.

Zde předkládáme tipy Antonína Ebra z redakce Blesku a Aha! na tři nejlepší koně jednotlivých dostihů:

I. Outback Rider – Roderika – Kings Rock
II. Derequinta – Cawok – Gold Memory
III. Twinky – Dodybud – Gold of Gibraltar
IV. Finios – Bridport - Iwnianka
V. Master of Gold – Benidiction - Berouyine
VI. Black Canyon – Cape Freedom – Montjeu Third
VII. Catotonic – Sicilian Rock - Giselle
VIII. Amazing Gangster – Torque Power - Xtense