Favoritem Ceny prezidenta republiky na 3200 metrů pro tříleté a starší vytrvalce je Barabash s Davidem Liškou v sedle. Minulý den zvítězil ve svém padesátém dostihu, takže je defacto žokej, ale protože stále studuje Střední školu dostihového sportu, má oficiálně titul žák. Jejich největšími konkurenty by jim měli být Be Master s Janem Vernerem a Kihnu s Vendulou Korečkovou. 

Součástí programu je i 12. ročník populární Ceny běloušů CK Martin Tour, které se mohou účastnit pouze koně bílé barvy. Zde je favoritem Fact and Figures s Jiřím Chaloupkou. 

Doprovodný program

Doprovodný program v duchu oslav 100 let Československa láká na ukázky řemesel, flašinetáře nebo kvíz o ceny. Návštěvníci, kteří přijdou v dobovém kostýmu, a dámy v klobouku, obdrží zdarma sklenku sektu. 

Celkem se uskuteční osm dostihů, první z nich startuje ve 12 hodin, areál bude pro diváky otevřen již od 10 hodin. Děti do 15 let a držitelé celoročního kupónu pražské MHD mají vstup zdarma. 

Pokud nemáte možnost osobně navštívit závodiště, sledujte online přenos na www.dostihy.cz. Vsadit si můžete přes web nebo na pobočkách u sázkových kanceláří Tipsport a Chance. Fundované tipy odborníků najdete na www.tiparuvpalec.cz. 

Zde předkládáme tipy Antonína Ebra z redakce Blesku a Aha! na tři nejlepší koně jednotlivých dostihů:

I. Famous Valley – Čáriray – Taste of Rock

II. Chuan Che – Determis - Labond

III. Avant Tout – Zamindarton - Gilienne

IV. Gansenblumchen – Lakar - Ibar

V. Fact and Figures – Finios - Sirius

VI. Monte Christo – Lady Hortenzie – Sheik Yerbouti

VII. Barabash – Be Master - Kihnu

VIII. Orpheus – Mystic Golfer – Mujahid Brave