Pondělí 6. května 2024
Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav
Oblačno, bouřka 21°C

Horor v dovolenkovém ráji: Autobus s turisty sjel ze srázu: 29 mrtvých a desítky zraněných

Aktualizováno -
18. dubna 2019
06:09
Autor: rc, ČTK - 
17. dubna 2019
21:32

K tragické nehodě došlo ve středu na portugalském ostrově Madeira. Havaroval tam autobus, který vezl skoro 60 německých turistů. Nehoda, při níž autobus zatím z neznámých příčin sjel ze svahu, si podle portugalského listu Correio da Manhã vyžádala nejméně 29 životů!

Nehoda se stala kolem půl sedmé večer místního času na jihovýchodě ostrovu Madeira, který patří k Portugalsku. Autobus, který podle informací místních médií vezl desítky turistů, havaroval poblíž tamní botanické zahrady v oblasti Canico de Baixo, v obci Caniço. Řidič tam v zatáčce zřejmě ztratil kontrolu nad vozidlem. Vozidlo sjelo ze srázu, převrátilo se a zastavilo se až o dům pod silnicí. 

Při havárii zemřelo několik lidí, podle portugalského listu Correio da Manhã si tragédie vyžádala nejméně 29 životů.  Starosta obce Santa Cruz Filipe Sousa oznámil, že mezi mrtvými je 18 žen a 11 mužů. Nejméně 27 lidí utrpělo různě závážná poranění.

Turisté, kteří autobusem cestovali, byli ubytováni v hotelu Quinta Splendida. Řidič a průvodce, oba Portugalci, jsou zranění, uvedl list Diário de Notícias s odvoláním na starostu Filipe Sousu. Jak vážně, ale starosta nesdělil.  

"Podle aktuálních informací českého velvyslanectví v (portugalské metropoli) Lisabonu nejsou mezi mrtvými ani zraněnými žádní čeští občané," řekl ČTK mluvčí ministerstva zahraničí Michal Bucháček.

 

"Za všechny Portugalce chci v této tragické chvíli vyjádřit lítost a solidaritu zvláště příbuzným obětí, jimiž jsou, jak mi bylo řečeno, výhradně Němci," uvedl v portugalské televizi RTP prezident Marcelo Rebelo de Sousa.

Premiér António Costa o tragédii hovořil s německou kancléřkou Angelou Merkelovou. Mluvčí Merkelové Steffen Siebert uvedl, že vláda v reakci na nehodu zřídila telefonní linku, na níž mohou lidé získat informace, zda jsou mezi mrtvými či zraněnými jejich blízcí.

antismejd ( 18. dubna 2019 10:49 )

Sakra co furt máte s těmi takzvanými dovolenkovými ráji???? Cestovat je hlavně jedna velká štrapáce.

pajato73 ( 18. dubna 2019 07:33 )

jeste vcera to bylo -10 kg... teda ta dieta funguje i bez prihlaseni

vagin-analev ( 17. dubna 2019 22:06 )

Ty tlustý jelito fakt dobrá reklama. IQ houpacího koně. Nežer jak prase a budeš štíhlá.

Radalinsa ( 17. dubna 2019 21:44 )

Mínus 20 kg za dva týdny! Bříško zmizí bez poškození zdraví! Potřebujete >>>> www.SlimExtrem.com

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání