Kriminalisté »přišili« pyromanovi osm ohnivých útoků. Většinou se přitočil během noci k plastovému kontejneru, a už to jelo. Jen co se oheň rozjel, vzal telefon a fascinovaně podívanou natáčel. Často míval radost ještě větší, než zprvu předpokládal. Kromě kontejnerů totiž někdy vzplály i automobily, zaparkované opodál.

„Muž je viněn také ze zapálení dřevěného přístavku zahradního posezení, odkud se rozšířil i do vnitřních částí přilehlého restauračního zařízení,“ řekl policista René Černohorský.

K restauraci se přikradl 14. února okolo půl druhé ráno a založil oheň pod dřevěným přístavkem zahradního posezení. „Přičemž se následně požár rozšířil také do vnitřních prostor restaurace,“ uvedl Černohorský. Shořela i s bowlingem za tři miliony!

Hledal ohně i na internetu

Pyroman bez ohně nemohl být. Dokonce na internetu vyhledával informace o všem, co kde hořelo nejen v České republice. Vše měl pečlivě zdokumentováno.

„V minulosti byl tento muž doposud nepravomocně odsouzen ze založení požáru kontejneru,“ potvrdil policista. Dříve se dokonce pyroman pokoušel vstoupit do řad sboru dobrovolných hasičů. Tam ho nevzali.

Nebezpečného muže vzali do vazby. „Obviněn je ze spáchání zločinu obecné ohrožení a také z přečinu poškození cizí věci. Za uvedené protiprávní jednání hrozí tomuto muži nepodmíněný trest odnětí svobody v délce až osmi let,“ dodal policista.

VIDEO: Středočeští hasiči zasahovali u hořícího rodinného domu.