Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Blamáž německé policie: 11 údajných islamistů je na svobodě, žádné zbraně neměli

V Německu byl zatčen Nigerijec podezřelý z členství v Boko Haram
V Německu byl zatčen Nigerijec podezřelý z členství v Boko Haram  (Autor: Blesk/Jana Ulrichová)
Aktualizováno -
30. března 2019
13:30
Autor: ČTK - 
30. března 2019
11:10

Jedenáct údajných islamistů, které na západě Německa zadržela policie při protiteroristické razii, bylo propuštěno. Dnes o tom podle agentury DPA informovalo státní zastupitelství v Düsseldorfu.

Policisté při prohlídkách, které provedli na několika místech v Severním Porýní-Vestfálsku a Bádensku-Württembersku, nenašli žádné výbušniny ani zbraně, z jejichž ukrývání údajné islamisty podezírali. Nicméně vyšetřování kvůli možné přípravě těžkého násilného trestného činu pokračuje dál, uvedl mluvčí státního zastupitelství.

Původně informoval, že zadržení jsou podezřelí z přípravy teroristického útoku a že policie zkoumá jejich vazby na teroristickou organizaci Islámský stát (IS). Policie provedla od pátečního do dnešního rána prohlídky v Essenu, Wuppertalu, Düsseldorfu či Ulmu.

Lubomír Babáček ( 30. března 2019 14:20 )

Německo, obludný fenomén, který světu vždy způsoboval pouze smrt, bolest, neštěstí a zkázu. Bylo by třeba, aby s tímto cynickým a namyšleným národem konečně někdo zatočil a to navždy. Nenávidím tento nadřazený národ do morku kosti. Svět již dvakrát v minulosti zničil a teď opět a skrytě pod rouškou EU zkouší získat moc nad národy z východu v režii té *** z bývalé NDR.

Zobrazit celou diskusi