Concourse House není obyčejný dům. Je to prostor, který slouží ženám s malými dětmi a pomáhá jim najít cestu z bezdomovectví. Zdejší vzdělávací program umožňuje dětem získat mnohem lepší vyhlídky do budoucna. Dětská knihovna hraje velmi důležitou roli v jejich rozvoji.

Ateliér MKCA se rozhodl využít prostor, který ležel ladem a zároveň nabízel ideální prostředí pro rozvoj dětské fantazie. Vznikla zde knihovna, která se vymyká myšlence institucionálního prostoru. Je plná barev a tepla.

Zaoblený regál je zastrčený v zadní části výklenku a slouží jako ochranná bariéra mezi skrýší a zbytkem klenutého prostoru. Vzniklo tak chráněné místo s útulnou atmosférou. Podlahu pokrývá velký veselý koberec s geometrickými tvary. Měkké pastelově barevné stoličky poskytují dostatek místa pro čtení.

Navíc zde jsou dva kulaté stoly, které jsou integrovány do regálu, což dětem skýtá cenný pracovní prostor. Panel obsahuje integrovaná LED světla a černé destičky, na které lze psát. V regálu je na 1 200 dětských knih z knihkupectví a od soukromých dárců.

Fotogalerie
8 fotografií