Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Řidič dodávky si nezapnul pás: Náraz do stromu ho vymrštil z kabiny

U Tábora bourala do stromu dodávka. Řidič nepřežil.
U Tábora bourala do stromu dodávka. Řidič nepřežil.  (Autor: Policie ČR)
Autor: ČTK, DH - 
11. března 2019
13:19

Jihočeská policie zasahovala v pondělí u dopravní nehody nedaleko Tábora. Do stromu tu vrazil vůz. Jeho řidič nehodu nepřežil. Na vině byla možná námraza, ale také fakt, že podle policie jel řidič příliš rychle a bez použití bezpečnostního pásu.

K nehodě došlo na silnici mezi obcemi Řepeč a Opařany kolem šesté hodiny ranní. Řidič (roč. 1952) užitkového vozidla tovární značky Renault Master jel po uvedené silnici. Po projetí táhlé levotočivé zatáčky pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem na namrzlé komunikaci. Poté vjel do protisměru, kde čelně narazil do stromu,“ uvedl policejní mluvčí Milan Bajcura.

Dodávka strom vyvrátila, její řidič dokonce ani nebyl připoutaný bezpečnostním pásem. Kvůli tomu podle policie skončil mezi jeho vozem a stromem. Na místě zasahovaly všechny jednotky integrovaného záchranného systému, ale lékař u řidiče už jen konstatoval smrt vlivem následků vážných zranění neslučitelných se životem.

Silnice mezi obcemi Řepeč a Opařany byla kvůli nehodě průjezdná jen částečně. „Od začátku roku se jedná o 4. oběť na jihočeských silnicích,“ řekl Bajcura.

dementi-blesk-cz ( 11. března 2019 14:17 )

Dobře mu tak magor.Spíš jsou magoři všihni co jezdí jak jelita a bez pasu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání