Karl Lagerfeld žil neskutečně bohatý život a spoustě lidem ho změnil. Sociální sítě zaplnily tisícovky vzpomínek a kondolencí. Slavní mu děkují za to, jak jejich životy obohatil.

Módní návrhář během života několikrát naznačil, co by si přál po své smrti. „Nechci, aby svět plakal. Jaká hrůza, když někdo umře? Dost bylo temných příběhů,“ tvrdil Karl, který nechtěl oficiální obřad. Přál si, aby jeho ostatky byly zpopelněny a rozprášeny na stejném místě, kde se tak stalo i s ostatky jeho matky.

A stejně tak by měl být posléze připojen i popel jeho milované kočky Choupette, kterou Karl bezmezně miloval. Létala s ním v jeho soukromém letounu, v jeho domech po celém světě měla vlastní pokoje, a dokonce je i jednou z dědiček jeho jmění!

 

Když mu jednou jeden novinář řekl, že ve Francii je nemožné, aby zvíře dědilo, Lagerfeld pohotově odvětil: „Je to dobré, nejsem Francouz.“ Umělecký šéf domu Chanel zemřel v noci 19. února ve věku 85 let. Příčina smrti ještě nebyla objasněna.

VIDEO: Hudebnici s tváří víly požádal přítel o ruku během vystoupení! Páni, to je romantika

Video
Video se připravuje ...

Hudebnici s tváří víly požádal přítel o ruku během vystoupení! Páni, to je romantika. Markéta Reinischová, Aleš Brunclík

Fotogalerie
26 fotografií