„Strávil jsi s námi pět náročných let plných emocí, slz smutku, ale i radosti, smíchu a štěstí. Bojoval jsi jako lev, trpělivě přijímal všechno, co ti seshora dali do vínku. Otevřel jsi všechna srdce, odhalil všechny emoce, ukázal nám, kdo skutečně jsme, naučil jsi nás, co je skutečná láska, pokora, oddanost… Děkuji ti za tento čas – bylo to nejkrásnější období mého života… Maminka a já tě budeme mít navždy v srdcích – navždy budeš malý-velký bojovník Peťko Alexander,“ napsal zdrcený tatínek na facebook.

 

Malý Peťko nikdy neměl plnohodnotný život, již od svého narození trpěl velice zásadními zdravotními problémy. Kvůli nedostatku plodové vody přišel na svět dříve, než měl, a bojoval se sepsí celého organismu, zánětem mozku a zánětem srdečního svalu.

Devět měsíců po porodu Pinďo do médií přiznal, že je stav malého chlapečka velice vážný: „Můj syn nevidí, neslyší a ani se nehýbe. Po třech týdnech mu udělali vývod z tlustého střeva a musí být krmen přes sondu. Když jsem se jich ale ptal, zda požádali o konzultaci i jiné lékaře, když jde o těžký případ, řekli mi, že to zvládají…“

Lengyel si často stěžoval na postup bratislavských lékařů. „Kolem porodu bylo mnoho pochybností, ale nikdo nepřizná, kde se stala chyba. My jsme nehledali viníka, ale příčinu jeho stavu a způsob, jak ho zachránit! Lékaři podle mě ani netušili, co se děje,“ zlobil se například v rozhovoru pro Plusku.

Z malého Peťky se stal takzvaný ležák, neměl svalové napětí, nedokázal sám sedět, chodit, ani jíst. Pinďo často prosil na sociálních sítích o příspěvek z daní, který by šel na rehabilitační pomůcky a díky štědrosti lidí, kterým nebyl stav malého chlapečka s velkýma modrýma očima lhostejný, mohl Peťko podstupovat nejrůznější rehabilitace a cvičení.

 

Přestože to vypadalo, že se stav Lengyelova syna začíná postupně zlepšovat, nejen že se zdálo, že vnímá svět kolem sebe, s pomocí se mu podařilo postavit se i na nožičky, a rodiče dokonce začali přemýšlet nad tím, že by mu pořídili sourozence, Peťko svůj boj nakonec přece jenom prohrál… „Doufám, že už je ti dobře, jsi šťastný a běháš tam v nebíčku po louce plné květů, lezeš po stromech, hraješ fotbal a naháníš pěkná děvčátka! Miluji tě,“ věnoval Pinďo na sociální síti poslední něžná slova svému milovanému dítěti.

Fotogalerie
14 fotografií