Ještě ale než se začalo, skočil si se svým obhájcem na kafe do vedlejší kavárny. Tam probrali všechny dokumenty a zřejmě se i radili, jaké triumfy u soudu vytáhnou. Společně pak vešli do budovy Okresního soudu Praha – západ.

Řepka se vystrojil do džínsů, černého tlustého svetru, krk si omotal šálou a přes rameno si hodil koženou ledvinku. Oči schovával za slunečními brýlemi, a to i před soudní místností.

Tvářil se dost naštvaně a s přítomnými novináři se odmítal bavit. Na začátku líčení obě strany, jak žalující, tak obhajoba, přečetly všechny náležité dokumenty k případu.

Řepka u soudu musí vysvětlit, proč opětovně porušil podmínku, kterou mu udělil soud a páchal další trestné činy. Už v říjnu 2015 dostal Tomáš tříměsíční podmínku a 18měsíční zákaz řízení za to, že řídil pod vlivem alkoholu. O čtyři měsíce později ho policisté chytili za volantem znovu opilého, soud mu v únoru 2016 tedy udělil další, tentorkrát 6měsíční podmínku s dvouletou zkušební dobou.

V této době podmínky ale porušil, když vytvořil falešné sexuální inzeráty na jméno své bývalé manželky Vlaďky Erbové a byl odsouzen za poškození cizích práv. Dále se dopustil trestného činu, když neplatil Erbové alimenty na jejich syna Markuse. V podmínce ale spáchal ještě další čin zpronevěry, kdy své známé prodal automobil, jehož nebyl majitelem. Za to dostal už 15 měsíců vězení, ale rozsudek v tomto případě není pravomocný.

„Můžu říct, že je mi to líto. Tahle věc se týká asi těch inzerátů, což byla hloupost. Byl to úlet, nikdy se to opakovat nebude. Ujely mi nervy, měl jsem zkrat. Byla to strašná klukovina,“ začal vysvětlovat Řepka u soudu s tím, že veřejně prospěšné práce vykonává, už jich má odpracovaných zhruba třetinu (z 300 hodin - pozn. redakce).

„Bylo to kvůli tomu, že jsem kluka rok neviděl a nebyli jsme schopni se domluvit. Bývalá se mnou nekomunikuje, i když na to máme dohodu. Neplatím v plné výši, proto, že dohoda byla, že budu vídat kluka, jak budu chtít,“ pokračoval Tomáš s tím, že tato dohoda fungovala, když ještě Erbová s dětmi bydlela v Praze, a pak jí Řepka hlídal obě děti.

„V září 2017 jsem ho viděl naposledy, byli jsme v ZOO, byl nadšený a od té doby jsem ho neviděl. Navrhovala vídat syna pod dohledem matky, bez přítomnosti přítelkyně, kterou jsem vídal rok. Je to postavené na hlavu,“ dodal. Dále uvedl, že není schopen platit výživné v plné výši, není schopen si zajistit takovou práci, aby v plné výši platil. „Platím v rámci možností pravidelně. Mám ještě vyživovací povinnosti k dětem z prvního manželství,“ doplnil ještě Řepka.

Soud ale na jeho naléhání a omluvy neslyšel a zpřísnil mu trest.

Okresní soud pro Prahu – západ rozhodl, že Řepka si odpyká devět měsíců ve věznici s ostrahou. Rozsudek je ale nepravomocný, Řepka na místě podal stížnost. Žalobce se proti rozsudku odvolal, pro bývalého fotbalistu požaduje 24 měsíců za mřížemi.

Právní zástupce Řepky Jaroslav Jankrle přiznal, že mu trest připadá tvrdý. Z výsledku líčení byl očividně nesvůj. „Jsem prokazatelně zaskočený," uvedl po skončení soudu advokát Jaroslav Jankrle.

Otázkou ale zůstává, co bude s Řepkou dál. Obvodní soud pro Prahu 6 mu tento měsíc ještě uložil nepravomocný trest 15 měsíců vězení za zpronevěru, kdy podle soudu prodal cizí vozidlo. Řepka se odvolal. Navíc mu hrozí rok vězení za neplacení alimentů na syna Markuse, kterého má s Vlaďkou Erbovou. Dluží částku 175 tisíc korun.

Fotogalerie
40 fotografií