Neděle 5. května 2024
Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav
Oblačno, déšť 21°C

Těhotná žena a malé dítě zemřely při požáru ve francouzském Lyonu

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Profimedia)
Autor: ital, ČTK - 
10. února 2019
10:11

V sobotu večer došlo ve francouzském městě Lyon k požáru dvoupatrového domu. Pravděpodobně má oheň na svědomí exploze v pekařství, jež se nachází v přízemí domu. Plameny si vyžádaly dvě lidské oběti, těhotnou ženu a malé dítě. Další 4 osoby utrpěly lehká zranění. O případu informovala agentura AFP.

Požár, který si vyžádal dva lidské životy, propukl v sobotu večer ve francouzském Lyonu. „V zasažené budově byla nalezena dvě těla, žena a dítě,“ prohlásil lyonský prokurátor Nicolas Jacquet s tím, že bylo zahájeno vyšetřování případu s cílem zjistit příčiny a okolnosti tragické události.

Zdroj blízký vyšetřování uvedl, že obětmi jsou pravděpodobně manželka a dítě jednoho ze čtyř lehce zraněných, kteří z budovy vyskočili. Podle svědků zmíněný muž vyskočil z druhého poschodí na výzvy místních obyvatel, kteří ho zachytili. Neprodleně jim, sdělil, že v budově je jeho dítě a těhotná žena. Ty se ale již zachránit nepodařilo.

Hasiči obdrželi hlášení o požáru v sobotu kolem 20:30. O hodinu později se jim podařilo plameny uhasit. K jejich likvidaci bylo nasazeno 75 lidí a 27 hasičských vozidel.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání