Ukončení seriálu po odvysílání třetí série potvrdil podle webu The Wrap sám ředitel televize FX John Landgraf. Poslední sezona dorazí v létě, takže se fandové X-Menů mají stále na co těšit. A upřímně je lepší, když je konec seriálu naplánován dopředu a neskončí tak nejapným cliffhangerem neboli česky „pokračováním příště,“ které pak nikdy nedorazí.

Seriál Legion (Legie) vypráví o mutantovi Davidu Hallerovi, kterého precizně ztvárnil Dan Stevens (36, Apostle). Ten trpí schizofrenií a každá z jeho osobností má speciální schopnosti. Haller je přitom synem jednoho z nejslavnějších X-Menů všech dob – samotného Charlese Xaviera alias Profesora X. To však v seriálu, kde ho stíhají halucinace, neví.

Legion, za nímž stojí tvůrce Noah Hawley (52, Fargo, Sběratelé kostí), je hodně netradičním seriálem. Je artově podaný, má hororový nádech a pyšní se skvělými hereckými výkony i vtahující vizuální podobou. Nejde o superhrdinské dílo, ale hodně alternativní komiksový seriál, kde se například místo boje tančí. Pokud jste ho dosud neviděli, napravte to. Nebudete litovat.

Fotogalerie
42 fotografií