Oficiálně nic ohlášeno nebylo, ale web Deadline tvrdí, že má exkluzivní informace o tom, že práce na hraném seriálu již pomalu započaly. Německé studio Constantin Film, které je zodpovědné za filmovou sérii Resident Evil s Millou Jovovich (43), prý na něm bude s Netflixem spolupracovat.

V současnosti se hledají scenáristé a režiséři, kteří by se atraktivnímu projektu upsali. O zápletce se toho moc neví, ale má více kopírovat videoherní předlohu a rozšířit mytologii celé ságy. Konkrétně to, co se stalo v zlotřilé korporaci Umbrella, která stojí za stvořením nebezpečného T-Viru, který dělá z lidí zombie.

Chybět by neměly krvavé scény, akce ani odkazy na předlohu. Dočkáme se tedy Chrise Redfielda nebo Jill Valentine? To je zatím záhadou. Rozhodně by však měl být seriál věrnější hrám než filmy, který jimi byly inspirovány jen hodně volně. Natočeno bylo celkem šest dílů, z nichž většinu režíroval Paul W. S. Anderson. Jejich kvalita byla kolísavá, spíše však nevalná.

Přesto filmová sága vydělala přes 26 miliard korun. Jde tak o nejvýdělečnější filmovou série založenou na videohrách všech dob. Není se tak čemu divit, že se chystá seriál. Mimo to je v plánu i restart filmové série. Ten měl produkovat známý režisér hororů James Wan (41), ale se studiem se nakonec nedomluvil.

Před týdnem přitom vyšla dlouho očekávaná herní novinka ze série. Jde o remake druhého dílu, který se nadmíru povedl. Je strašidelný, krvavý, nápaditý a ctí originál. Od nás si odnesl vysoké hodnocení 95 %, a to zcela právem. Jak je vidět, Resident Evil je velmi cennou značkou, o které v budoucnosti ještě hodně uslyšíme.

Série Resident Evil přehledně na Blesk.cz

Fotogalerie
309 fotografií