Pokud se lidé ze středočeských obcí v okolí Kamenice, Velkých Popovic či Strančic chystají vyrazit do nečasu některým z dopravních prostředků, musí očekávat velké komplikace. Husté sněžení, které oblast zasáhlo ve středu odpoledne, dopravu na silnicích v Praze-východ značně zkomplikovalo.

„Provoz v oblasti Kamenice a Strančicka je silně narušen lokální sněhovou kalamitou. Autobusy v oblasti jsou blokovány havarovanými automobily a ledovkou,“ informovala na Twitteru Pražská integrovaná doprava s tím, že lidé mají očekávat velká zpoždění nejen v této oblasti.

Hasiči odpoledne zasahovali u nehody nákladního auta na silnici 603 u Kamenice nedaleko Prahy. Vozidlo narazilo do stromu a zůstalo nakloněné, vysypal se náklad melasy a uvnitř zůstal zaklíněný zraněný řidič. Kvůli intenzivnímu sněžení museli jet hasiči k místu nehody mimořádně opatrně.

„Nejprve bylo nezbytné nestabilní vůz zajistit. Pak hasiči pomocí dvou sad vyprošťovacího zařízení řidiče za čtyři minuty ze zdemolované kabiny zachránili a předali záchranné službě,“ uvedl mluvčí krajských hasičů Jaroslav Gabriel.

V Kunicích navíc v důsledku počasí uvázl autobus, v Želivci, Křížkovém Újezdci a Valnovce došlo k nehodám automobilů, které provoz linek blokují. Některé spoje proto vůbec neodjely. Zpoždění a změny se až do odvolání týkají linek 461, 462, 463, 469, 335, 337, 339, 461.

Sněžení bylo odpoledne hlášeno například na Pražském okruhu a také na dálnicích D1 či D11. Vydatné sněhové srážky komplikovaly dopravu na silnicích první třídy na Příbramsku, řidiči se tam potýkali i se sněhovými jazyky.

Fotogalerie
20 fotografií