Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Na malou školačku sexuálně zaútočil muž z Budějovic: Policie hledá další oběti

Na malou školačku sexuálně zaútočil muž z Budějovic: Policie hledá další oběti (ilustrační foto)
Na malou školačku sexuálně zaútočil muž z Budějovic: Policie hledá další oběti (ilustrační foto)  (Autor: Městská policie Most)
Autor: DH - 
7. prosince 2018
12:32

Jihočeští kriminalisté řeší případ sexuálního napadení nezletilé dívenky prvního stupně základní školy. V souvislosti s tímto útokem zadrželi podezřelého muže. S prosbou o pomoc se nyní obrací na veřejnost.

Kriminálka v Českých Budějovicích začala případ sexuálního napadení prověřovat ve středu 5. prosince. Obětí by podle mluvčího policie mjr. Mgr. Bc. Jiřího Matznera měla být nezletilá školačka, která navštěvuje teprve první stupeň základní školy.

V souvislosti s tímto případem ještě v ten stejný den zadržela muže, který se měl v okolí školy pohybovat v zeleném voze značky Peugeot 206. „Je možné, že pachatel zaútočil nebo se zaútočit pokusil i v dalších případech, o kterých policie dosud neví," uvedl policejní mluvčí Jiří Matzner. Muž bude v nejbližší době obviněn a policie zároveň podá návrh o jeho vzetí do vazby.

Kriminalisté zároveň ale žádají každého, kdo by měl nějaké bližší informace o potencionálním pachateli nebo byl svědkem události, aby neprodleně kontaktoval linku 158. Vzhledem k nízkému věku poškozené je ale zatím na celý případ uvaleno přísné embargo.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání