Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Poprask na Velehradě: Na studentku se vrhl zvrhlík, policie hledá muže na oranžovém kole

Autor: mat - 
16. října 2018
09:43

Studentku gymnázia směřující v neděli v podvečer na internát zastavil a sexuálně obtěžoval na cyklostezce spojující Staré Město a Velehrad na Uherskohradišťsku neznámý cyklista. Dívka se jeho atakům ubránila a mobilem si přivolala pomoc. Než dorazila na místo policejní hlídka, zvrhlík stačil zmizet.

„Žákyně šla sama pěšky na Velehrad. Incident již vyšetřuje policie, která ji přivezla na domov mládeže. Všichni žáci budou třídními učiteli o této události informováni a poučeni o zásadách bezpečného chování,“ uvedl v e-mailu rodičům ředitel Stojanova gymnázia Michal Hegr.   



„Stalo se to uprostřed cyklostezky. Záležitost jsme okamžitě probrali s vedením školy,“ podotkl starosta Velehradu Aleš Mergental. Podle starosty i vedení gymnázia by se žáci, zejména dívky, měli pohybovat v okolí Velehradu minimálně ve dvojicích a místo cesty po cyklostezce se do školy vypravit autobusem.

Zvrhlík na oranžovém kole

Dívku obtěžoval podle popisu muž ve věku kolem 30 let, který k ní přijel na oranžovém kole. „Vysoký byl kolem 170 centimetrů, štíhlé postavy, krátce střižených hnědých vlasů, bez vousů, v modré mikině. Případ vyšetřují uherskohradišťští policisté, kteří přivítají jakékoliv informace od veřejnosti,“ sdělila Blesku policejní mluvčí Milena Šabatová.

Ve Zlínském kraji kriminalisté registrují z minulosti podobné případy, zda mají spojitost s nedělním útokem, ale není jasné. 

VIDEO: Finalistka Miss o sexuálním obtěžování.

Video  Finalistka Miss Dušková: Sexuální obtěžování!  - Thomas Kruchina, Petr Soukup
Video se připravuje ...

 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání