Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Mišku (†20) zabila opilá řidička: Dcera je mrtvá a ona si běhá po svobodě, pláčou rodiče

Autor: ital - 
5. prosince 2018
10:46

Rodiče dvacetileté kynoložky Mišky jsou v šoku. Téměř před třemi lety jejich dceru zabila opilá řidička, jíž naměřili 2,5 promile. Žena je však doposud na svobodě a navíc porodila dítě, což může rozsudek velmi ovlivnit. Soudní líčení se neustále odročuje. Zoufalá rodina se marně dožaduje spravedlnosti.

Na konci května 2016 jela Michaela autem v okolí slovenského města Třebišov. Z ničeho nic jí však do cesty vjela řidička Miroslava F., která se řítila rychlostí 130 km/h. Obě vozidla se střetla a Miška na místě zraněním podlehla. Policie druhé ženě naměřila 2,5 promile alkoholu. Před jízdou si prý žena rovněž vzala čtyři tablety diazepamu (lék proti úzkosti, který tlumí centrální nervovou soustavu - pozn. red.).

Přestože okresní soud v Třebišově udělil Miroslavě doživotní zákaz řízení a poslal ji na osm let za mříže, její advokátka se okamžitě odvolala a řidička zůstala na svobodě. Případu se následně ujal soud v Košicích. „Je to nehorázné!“ stěžuje si otec zesnulé Mišky slovenskému Portálu Pluska.sk. „Neuskutečnilo se ani jedno jednání ze tří stanovených termínů. Proč soudce nevyužije všech zákonných prostředků, aby vinici donutil na přelíčení přijít? Co je to za spravedlivost? Opilá žena nám zabije dítě a užívá si svobodu.“

„Je pro nás velice těžké, že se nemůžeme domoci rozsudku. Slyšeli jsme, že obžalovaná začátkem roku porodila. Samozřejmě dítě za nic nemůže. Ale její mateřství vidíme jen jako možnost, díky níž se může vyhnout vězení, ať to od nás zní jakkoliv krutě,“ dodal otec.

Deník Pluska.sk chtěl rovněž získat vyjádření přímo od obžalované Miroslavy. Ta však nereagovala na zvonění, přestože se v jejím bytě svítilo a byl slyšet pláč dítěte. Rozhovor poskytli alespoň její sousedé. „S manželem Krisztiánem se rozešla, ale má teď nového partnera. S nikým se tu ale nebaví. Jenom pozdraví, a rychle jdou do bytu,“ sdělila jedna ze sousedek.

Poslední soudní jednání bylo stanovené na 30. října, ale neuskutečnilo se z důvodu nemoci obžalované i její advokátky. „Oficiálně byl termín dalšího jednání odročený na neurčito,“ prozradila mluvčí košického soudu Anna Pančurová.

„Ať se soudce zkusí vcítit do naší situace. Rád bych věděl, zda by případ takto natahoval, kdyby se jednalo o jeho rodinu či přátele!“ pověděl rozhněvaně otec nebohé Mišky.

sacred10 ( 5. prosince 2018 16:40 )

Tady je opět vidět,že je lepší spravedlivost raději vzít do vlasních rukou,než se spolehát na soudy.Co si neudělám sám,to nemám!

karima ( 5. prosince 2018 15:22 )

To snad ani není možné taková nespravedlnost. Opilá zrůda zabije rodičům dítě a ještě porodí, aby ukázala jak si užívá život. Zřejmě korupce soudu, jinak to i z lidského hlediska nemůže být. Odporné!

jsem.tu.taky ( 5. prosince 2018 13:45 )

Souhlas, jsem téhož názoru smrt za smrt. Kdyby to udělala mně, uz by dávno neżila.Pokud má v sobě alkohol,nemá co sedat za volant. Jenomže zde v bordel státě slušný občan nemá nárok na nic. Grázlove, ożralové, feťáci, nemakačenka a podobna jim svolaoč se zde mají dobře.

pipipipi ( 5. prosince 2018 13:37 )

Je to tak, protože soudnictví je bordel.Mého syna srazil kluk v autě z motorky.Viditelně se nepodíval do zpětného zrcátka.Nejdřív měl dvě obvinění a po čtyřech letech soudních tahanic je zbaven obvinění a můj syn je zmrzačený do konce života.Ale doufám že na každého dojde,já si počkám

iFender ( 5. prosince 2018 12:38 )

Obet nebo pozustali nikoho nezajimaji,hlavne aby se dostalo pachateli pravo na to se stat soustredi.PO odsouzeni potom,aby mel pachatel pristup k TV,PV,WiFi,Mobil,sportovni a kulturni vyuziti a dostatek drog a cigaret.Chutnou stravu a na vanoce nezapomenme rizek se salatem a kopu pomerancu a mandarinek.Co to je za svet?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání