Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Další otřesná nehoda na Prachaticku: Rychlou jízdou zabil spolujezdkyni a zranil dvě děti

Autor: dce - 
20. listopadu 2018
17:00

Ke smrtelné dopravní nehodě došlo v sobotu nad ránem na Prachaticku. Řidič s cizí poznávací značkou dostal kvůli počasí a rychlé jízdě smyk a srazil se s jiným autem. Cizincova spolujezdkyně utrpěla těžká zranění, kterým podlehla. V nemocnici skončily i dvě děti a rovněž řidič z druhého vozu.

Nehoda se stala kolem čtvrté ráno u Strážného v jižních Čechách. Řidič auta značky Peugeot s mezinárodní SPZ je podle policie podezřelým viníkem.Nepřizpůsobil rychlost jízdy vozidla svým schopnostem, vlastnostem vozidla a povětrnostním podmínkám, kde na namrzlé komunikaci v mírné pravotočivé zatáčce dostal smyk, přejel s vozidlem do protisměru jízdy, kde se střetl pravou boční částí vozidla s přední částí protijedoucího osobního automobilu Ford," uvedla policejní mluvčí Martina Joklová.

Síla nárazu peugeot odmrštila do svodidel. Spolujezdkyně při nehodě utrpěla těžká poranění, kterým i přes snahu lékařů v nemoci i podlehla. „S vážným zraněním byly do nemocnice převáženy také dvě děti z vozidla Peugeot, řidič utrpěl zranění lehké. Řidička z vozidla Ford utrpěla rovněž těžká zranění," doplnila mluvčí.

Zkouška na alkohol byla u obou řidičů negativní. Škoda na peugeotu byla odhadnuta na 70 000 korun, na voze Ford asi na 80 000 korun. Spolujezdkyně z peugeotu se stala již 60. obětí tragického roku na jihočeských silnicích.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání