Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Krásnou Darinu (†29) střelil myslivec do zad: Rána a výkřik! Dvě minuty po skončení lovu popsal svědek tragédii

Autor: rc - 
13. listopadu 2018
11:04

Pro Darinu (†29) ze Slovenska byly hony vášní. Sobotní lov bažantů se jí však stal osudným. Krásnou blondýnku střelil do zad jeden z myslivců, když vyprazdňoval náboje ze zbraně. Sympatická kynoložka těžkým zraněním podlehla. Co se dělo minuty před tragédii a jak k ní došlo, prozradil svědek.

Darina byla zkušená kynoložka, která dokonce vedla chovnou stanici. Kromě toho milovala hony a tak si nemohla nechat ujít lov bažantů, který se konal v sobotu v obci Mojmírovce. Sympatická blondýnka se lovu účastnila jako honič se psem.

Akce se účastnil i její přítel. „Hon od rána probíhal tak, jak měl. Bylo zahájení, poučení, užívali jsme si příjemný den. Po první polovině akce jsme měli přestávku,“ popsal pro Topky.sk lov zástupce Myslivecké společnosti Bažant Mojmírovce, která akci pořádala. „Darina si hon pochvalovala. Byla to dívka, která k nám chodila na hony pravidelně,“ řekl.

Pak ale došlo k tragédii. Zatímco střelci šli vepředu, honiči se psy čekali, až se dostřílí, aby sesbírali úlovky. Tehdy všichni dostali pokyn, aby se přestalo střílet. „Když se přestalo, šli jsme klasicky hledat zastřelenou zvěř, která mohla být popadaná například v keřích. Možná dvě minuty po tom pokynu padla rána. Já jsem nebyl bezprostředně u ní. Ale slyšel jsem ránu a výkřik. Utíkal jsem tam. Ležela na zemi, přítel byl u ní,“ popsal tragédii.

Okamžitě zavolali záchranku. „Snažil jsem se postupovat tak, jak mi říkali, ale byla ve velmi špatném stavu, krvácela z úst,“ dodal. Záchranka přijela do patnácti minut a Darina byla převezena do nemocnice. „Pacientka byla už při převozu oživována, přičemž resuscitace pokračovala i na ARO. Přes veškeré snahy zdravotníků pacientka zraněním podlehla,“ řekla mluvčí Fakultní nemocnice v Nitře Tatiana Timková pro Pluska.sk. „Je nám to všem velmi líto. V každém z nás, kteří jsme se zúčastnili honu, to zanechalo obrovskou stopu. Hned na druhý den jsme se vrátili na to místo a zanesli jsme tam větvičku a pušku jako vzpomínku na naši kamarádku,“ uvedl.

Podle všeho došlo k výstřelu, když jeden z myslivců, který byl podle serveru Pluska.sk na lovu čestným hostem, vybíjel svou brokovnici. Šedesátiletý muž měl svou zbraň zřejmě odjištěnou, a když ji sklonil, došlo k výstřelu a zbloudilá kulka trefila Darinu, která stála asi tak deset až patnáct metrů před ním. Spekulovalo se, že v neštěstí mohl hrát roli alkohol. „Po nehodě přišla policie a dávala dýchnout. Všechno bylo negativní a určitě to byla nešťastná náhoda, bohužel, s fatálními následky,“ řekl zástupce myslivecké společnosti. Šedesátiletý myslivec, který mladou ženu střelil, se psychicky zhroutil.

lobotom ( 13. listopadu 2018 20:57 )

Krásná možná. Ale pokud se jí líbilo účastnit těch honů, tedy samoúčelného zabíjení pro zábavu, tak trpěla psychickou poruchou - sadismem. Jako všichni myslivci. Takových nemám potřebu litovat.

covampotom ( 13. listopadu 2018 17:29 )

Vybíjel brokovnici a zbloudilá kulka zasáhla Darinu? Od kdy jsou v brokovnici kulky, tupý pisálku?

gabreta ( 13. listopadu 2018 14:45 )

To máš pravdu. Jestli to ovšem nebylo tím, že nebyl internet!!

mamlas ( 13. listopadu 2018 13:04 )

Škoda, že ji neulovil dřív, jistě z ní bude masa dost pro všechny a bažanti mohli zůstat živí.

jity ( 13. listopadu 2018 12:26 )

Neprůstřelná vesta nestačí, chtělo by to brnění. Vždyť před pár lety spal mladý kluk ve spacím pytli na louce a myslivec ho zastřelil, že je to prase. Potom jim věřte blbečkům. Dříve chodili s placatkou v šosu a nikdo se ani nepostřelil a nyní to slyšíme pořád.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání