Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Muž se chtěl podříznout mečem: Policisté ho postřelili a zachránili mu tím život

Autor: shp - 
16. listopadu 2018
20:40

Poklidné sobotní odpoledne na benzince v anglickém Basildonu se změnilo v pořádné drama. John Taylor vytáhl japonský meč a začal s ním kolem sebe máchat. Když na místo dorazili policisté, nařídili mu, aby zbraň zahodil. On si namísto toho přiložil ostří ke krku.

Policisté vytáhli zbraně a začali se k Taylorovi přibližovat. Na výzvy k tomu, aby zbraň zahodil, muž nereagoval. Naopak si ostří samurajského meče přiložil ke krku a začal vyhrožovat, že na veřejnosti spáchá sebevraždu.

Strážci zákona věděli, že je zle a že musí okamžitě jednat. Muže proto postřelili gumovými projektily. Když se zřítil k zemi, okamžitě ho zpacifikovali a zajistili. Tím, že ho omráčili a dočasně znehybnili, mu zachránili život.

Prodavač z benzinky byl policisty vyzván k tomu, aby si raději zavřel svůj obchod. „Viděli jsme venku muže s velkým mečem a zavolali jsme hned policii. Policisté nám řekli, ať zamkneme naše zákazníky uvnitř. Byly tam i děti,“ řekl Rupan Shan Daily Mirroru.

Byli jsme na místo přivoláni v 2:35 odpoledne v sobotu 10. listopadu. Strážníci k muži přistoupili a zadrželi ho,“ řekl mluvčí policie z Essexu. Taylor bude vyšetřen, zda netrpí nějakým psychickým onemocněním. Je také možné, že byl pod vlivem alkoholu nebo drog.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání