Náměstky primátora budou Adam Scheinherr (Praha Sobě), Pavel Vyhnánek (Praha Sobě), Petr Hlaváček (Spojené síly pro Prahu) a Petr Hlubuček (Spojené síly pro Prahu). Za Piráty budou v radě ještě Vít Šimral a dosavadní zastupitel Adam Zábranský, za Spojené síly pro Prahu Hana Marvanová a Jan Chabr (TOP 09). Radními za Prahu Sobě se stanou Hana Třeštíková a Milena Johnová.

Lídři Spojených sil Jiří Pospíšil a Prahy Sobě Jan Čižinský v radě města neusednou a budou předsedy zastupitelských klubů svých stran. Europoslanec Pospíšil navíc bude předsedat magistrátnímu výboru pro evropské záležitosti. Čižinský zůstane starostou Prahy 7.

Program dbá hlavně na dopravu

Vedle koaliční smlouvy strany podepíšou ještě další společné dokumenty. „Součástí bude program, odpovědnosti za jednotlivé gesce v radě a koaliční mechanismy,” sdělila ČTK zastupitelka Michaela Krausová (Piráti).

Nová pražská koalice se podle programového prohlášení zaměří na stavbu silničních okruhů a metra D, umožní výstavbu na brownfieldech a chce také opravovat byty a přidat peníze učitelům. V plánu má vysazování nových stromů a do rozhodování o výstavbě hodlá zapojit veřejnost.

Volby v Praze vyhrála ODS, má 14 mandátů. Na druhém místě skončili Piráti, kteří mají 13 zastupitelů, stejný počet jako třetí Praha Sobě a čtvrté Spojené síly pro Prahu. ANO má 12 zastupitelů.