Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Vražda stopařky Jany (†16): Bratr ubodaných z Protivína studentce probodl srdce

Autor: dce - 
3. listopadu 2018
05:35

Janu v květnu 2002 hledala snad celá republika. Šestnáctiletá studentka zmizela při stopování na Písecku. Její tělo našel po měsíci houbař. Byla nahá, měla rozbitou hlavu a probodnuté srdce. Rok nato už za její vraždu pykal Pavel Z. (40) z Protivína. Dodnes tvrdí, že je nevinný. Nyní ale přišel o svou největší obhájkyni - jeho matku a sestru ubodal starší muž v jejich domě na Písecku.

Bylo 16. května 2002, když si po cestě ze školy v Písku Jana Š. stopla tmavě modrý Ford Sierra, domů do Strakonic už ale nedojela. Řidič odbočil ze slibovaného směru a Janu už nikdo živou neviděl. Večer to rodiče nahlásili policii. Studentku prvního ročníku obchodní akademie hledaly stovky lidí po celé republice i například v night klubech daleko za hranicemi. Marně...

Její tělo ve značném stádiu rozkladu našel až téměř po měsíci houbař. Ležela ukrytá pod plechem poblíž bývalého vojenského objektu u Vlksic. Na sobě měla jen podprsenku. Podle pitvy ji vrah nejprve udeřil zezadu do hlavy, probodl srdce a ještě ji podupal.

Policie nakonec přišla na stopu Pavla Z. (tehdy 24) - svědčilo proti němu hned několik důkazů. Policie u něj našla Janiny osobní věci, její telefon prodal za 400 korun právě on, na místě vraždy policisté našli stejný motorový olej jako používal právě podezřelý. Nejdůležitějším byl ale utajený svědek, který dokázal Pavla Z. i jeho vůz přesvědčivě popsat. Viděl totiž, jak k němu Jana v Písku nasedá.

Soud Pavla Z. poslal na 20 let do vězení a nařídil mu sexuologickou léčbu - známý recidivista měl totiž na svědomí i znásilnění jiné dívky. Od doživotí ho údajně zachránilo jen jediné a to, že se znásilnění u Jany nepodařilo prokázat. Dodnes její vrah tvrdí, že je nevinný.

"Proces byl zmanipulovaný. Neříkám to jenom já, ale i někteří policisté z Protivína a ze Strakonic," tvrdila podle Deníku jeho matka Dagmar poté, co soud zamítl jeho žádost o obnovení procesu. Jeho případ dokonce přirovnala k procesu kolem Jiřího Kajínka.

Odsouzený Pavel pocházel z rodiny, jejíž dva členy našli ve čtvrtek zavražděné v jejich domě v Protivíně. Mladší z nich byla jeho sestrou.

jiri.k ( 8. listopadu 2018 14:53 )

Karma zafungovala. Baba si to za omlouvání vraha zasloužila.

petrw ( 4. listopadu 2018 13:35 )

kdyby byla trochu inteligentni tak by nestopovala

DWEI ( 3. listopadu 2018 11:59 )

Pavel Z.dostal za vraždu studentky 20 let - předpokládám, že je tudíž ještě v lochu. Asi teď čumí a konečně chápe bolest, jakou prožívala rodina zavražděné studentky Hajzl hnusnej!!!!

petrw ( 3. listopadu 2018 11:08 )

holka pitoma a stopovala a rodinka vrahouna x i n d l

Monikay ( 3. listopadu 2018 09:50 )

Tak to je fakt zajímavé, tento případ jsem tehdy sledovala a teď toto. Člověk by řekl že je rodina průsečíkem jakéhosi zla....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání