„V pondělí jsme od lékařů přijali zprávu o úmrtí ženy. Policisté nařídili soudní pitvu a v nejbližší době bude čin překvalifikován na dokonaný čin zvlášť závažný zločin vraždy,“ uvedla policejní mluvčí Martina Korandová.

Kosovský Albánec je ve vazbě, kam jej v neděli po střelbě poslal Obvodní soud v Rokycanech. Mohl by totiž ovlivňovat svědky, pokračovat v trestné činnosti nebo se dát na útěk. „K činu se přiznal, ale popírá, že by úmyslně stiskl spoušť. Výstřel a nedovolované ozbrojování přiznal,“ řekl soudce David Svoboda. Útočníkovi za pokus vraždy hrozí až 18 let vězení.

Syn seděl vedle mámy

Jednání sledoval před budovou soudu i otec oběti Andrej D. (65). Na partnera své dcery zoufale křičel: „To si nezasloužila, co jsi jí udělal. Čekala na tebe, když jsi byl v base. Je v kritickém stavu, ona mi umře.“ Bohužel, jeho hrůzné tušení se naplnilo, žena zranění nepřežila.

Krvavý incident se odehrál před vjezdem do továrny Eugen Wexler v Kotelské ulici v Rokycanech. Albert A. sem měl podle policie přijet v osobním voze Škoda Superb. „Zde měl přistoupit k zaparkovanému vozidlu Opel Meriva, ve kterém seděla jeho přítelkyně a jedním výstřelem z nelegálně držené pistole ji zasáhl do hlavy,“ uvedla policejní mluvčí Dana Kroftová. Vedle ženy seděl v tu chvíli i malý syn (5).

Útočníka v minulosti poslal Krajský soud v Plzni do vězení za to, že pervitinem a heroinem zásoboval německé narkomany. „Dcera na něj celou dobu čekala. Před deseti měsíci ho pustili na podmínku a žili spolu. On ji ale psychicky a fyzicky týral,“ dodal otec oběti.

VIDEO: Zoufalý otec oběti přijel k soudu, který rozhodoval o vazbě pro muže, který postřelil partnerku. Ta později zemřela.