Střelba na ženu v Rokycanech odstartovala velkou policejní akci. V terénu byly desítky policistů. „Vyžádali jsme si i vrtulník Letecké služby Policie České republiky. Pátralo se nejen v Rokycanech, ale i v okolí,“ uvedla policejní mluvčí Martina Korandová.

Jednou z hlídek, která se manévrů zúčastnila, byli i policisté z plzeňského obvodu Bory. „Operační nám sdělil, že v Rokycanech došlo ke střelbě z vozidla a byla zasažena žena. Ihned jsme jeli se služebním vozem směr Rokycany,“ popsal zasahující policista.

Postupně chodily od operačního další zprávy, střelec prchal od Rokycan k Plzni. „Po určité době jsme dostali informaci, že se má nacházet na Lochotíně, poblíž Sokolovské ulice,“ řekl policista s tím, že hlídka ihned vyrazila tím směrem.

Na odpor se nevzmohl

Na označeném místě se už pohybovala zásahovka, borská hlídka pokračovala ještě kousek dál, a v tom již uviděli policisté muže, který odpovídal popisu hledaného střelce. „Použili jsme donucovací prostředek hrozbu namířenou střelnou zbraní. Po výzvě si lehl na zem, nekladl odpor a následně byl zadržen,“ uvedl druhý člen hlídky.

 „Viděli jsme, jak kolegové z obvodního oddělení osobu zadržují, přišli jsme na místo jim pomoci, zajistili jsme okolí,“ popsal jeden z členů zásahové jednotky. Ta si střelce následně převzala, skončil v policejní cele.

„Zahájili jsme úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy ve stadiu pokusu,“ dodala Korandová. Policisté zajistili i nelegálně drženou střelnou zbraň.

VIDEO: Po střelbě v Rokycanech zůstala na ulici dvě policií zapečetěná auta.