Cizinec nejdřív rozbil výlohu v obchodní pasáží v Jánské ulici. Zranil se přitom tak, že byl celý od krve a ta z něj navíc doslova tryskala. „Strážníci mu proto okamžitě na ránu přiložili tlakové obvazy,“ uvedla mluvčí brněnských strážníků Tereza Kadrnožková.

Když záchranáři viděli rozsah poranění, okamžitě se ho rozhodli převézt do Nemocnice u svaté Anny. Muž byl ale značně agresivní, proto požádali strážníky o doprovod.

„V sanitce se situace vyostřila ve chvíli, kdy krvácející cizinec začal kopat kolem sebe a nic nedbal toho, že byl k lehátku připoutaný pásy. V útocích pokračoval i na příjmu v nemocnici a policisty, strážníky i zdravotníky se snažil nejen kopat, ale i kousat,“ popsala další dění Kadrnožková.

Muž se zklidnil až na operačním sále. Po ošetření ho ale čekají velké komplikace, a to minimálně kvůli rozbité výloze. Škoda totiž přesáhla pět tisíc korun. „Muž je kvůli rozbití vitríny důvodně podezřelý z trestného činu a jeho případ prošetří Policie České republiky,“ dodala Kadrnožková.

VIDEO: Také tento muž byl značně agresivní, lidi kolem sebe ohrožoval nožem, než ho zpacifikovali strážníci.

Video
Video se připravuje ...

Agresivního muže ozbrojeného nožem pohotově zpacifikovali strážníci z Prahy 4 MP Praha